Vilka är CocoVi?

CocoVi är Finlands största importör av superfoods och då företaget lanserades 2009 så var de en av dem första att erbjuda produkter som kallpressad kokosolja. CocoVi anser att näringsrik mat ska vara enkel och rolig och det bästa sättet att få i sig nyttig mat är genom att addera och inte förbjuda produkter. Genom att inspirera dig som kund med tips på nya trender och recept vill de ge dig förutsättningar för att må fantastiskt. De vill uppmuntra till nya bra vanor genom att erbjuda ett brett sortiment av ekologiska och naturliga produkter utan tillsatser. Produkterna passar för alla - från den som är intresserad av hälsosam supermat till dig som bara vill addera lite spännande ingredienser hemma i köket. Med hjälp produkterna kan du skapa många härliga superfood-recept.

Ekologiska och naturliga produkter

Den första produkten i CocoVis sortiment var kallpressad och ekologisk kokosolja. Denna mångsidiga olja kan användas både till mat och hudvård. Eftersom oljan blev så populär utökades CocoVis sortiment snabbt och idag finns allt från olika mjölsorter till chiafrön. Produkterna i CocoVis sortiment är ekologiska och märkta med EU-lövet. Denna märkning innebär att minst 95 % av innehållet kommer från ekologiskt certifierade jordbruk. Både miljöskydd och djurskyddet följer strikta regler och detta kontrolleras regelbundet. Alla produkter är dessutom naturligt fria från gluten och laktos.

Vad är raw food?

CocoVi's produkter är baserade på raw-ingredienser vilket innebär att de är rika på näringsämnen och antioxidanter. Raw food är ett amerikanskt begrepp som handlar om att välja så färska råvaror som möjligt och att dessa inte får upphettas över 42 grader. När man hettar upp eller värmer råvaror över 42 grader så förstörs många näringsämnen och viktiga antioxidanter. Det finns även ett svenskt uttryck för raw food som är råkost eller levande föda. Istället för att hetta upp råvarorna så hanteras de varsamt genom torkning, blötläggning, mixning eller centrifugering. Eftersom maten inte behöver processas så bevaras också den viktiga näringen i maten.

Så blanda till en härlig chiapudding, fixa din egen detox shot eller skäm bort dig själv med lite raw-fika!