Om ossHistoriaVarumärken

Vår bakgrund

I en lada långt utanför Stockholms innerstad startade Morgan Norrestam upp moderbolaget Svenskt Kosttillskott. Företaget var resultatet av hans tid som tränare inom elitgymnastik, där han fick upp ögonen för kosttillskott och dess effekter på prestationen. Under den tiden var företaget mer utav en hobby, där han fick chansen att jobba med sitt nyvunna intresse.

Men hans idé skulle bli så mycket mer, och efter bara två år flyttade företaget in i nya lokaler i Kallhäll. Då jobbade Morgan med sitt företag tillsammans med sin familj, och delar av familjen finns fortfarande kvar i företaget. Framgången fortsatte och idag är företaget en av de ledande svenska aktörerna inom hälsa, välmående, skönhet och hälsokost - ett företag som startade som en hobby men som blev en succé!

Vi blickar tillbaka

Första året skickades ca 1 000 paket och idag expiderar vi hundratusentals orders per år och har mer än 7 000 unika produkter samt tusentals nöjda kunder!

2002 - Morgan Norrestam får upp ett intresse för kosttillskott för att året efter börja planeringen för att starta ett företag.

2005 - Moderbolaget Svenskt Kosttillskott startas upp av Morgan Norrestam.

2007 - Svenskt Kosttillskott flyttar till Bolinders gamla lokaler i Kallhäll (Järfälla) för att göra plats för ett ordentligt kontor och större lagerutrymme.

2010 - Svensk Hälsokost startar upp som dotterbolag och en av de första större etablerade internetbaserade hälsokostaffärerna i Sverige. I sortimentet finns ca 500 olika produkter, och under året skickas totalt 10 000 paket från oss på Svensk Hälsokost.

2011 - Vår egen produktserie lanseras med bland annat de tre produkterna Chili Diet, Omega-3 och Diet fiber under märket Svensk Hälsokost. Denna produktserie kom senare att döpas om till Healthwell.

2013 - Vi på Svensk Hälsokost är på vår första mässa Allt för hälsan.

2014 - Vi förvärvar Vitapost AB som systerbutik till Svensk Hälsokost.

2015 - Vi flyttar till nya stora lokaler i Brunna industriområde, med plats för ännu fler produkter!