Stödstrumpor

Stödstrumpor (kompressionsstrumpor) är specialtillverkade strumpor med högt skaft, som ger ordentligt tryck till muskulaturen. Stödstrumpor används vanligen av de som vill undvika svullnader i ben, fötter och vader.

Läs mer
Filtrera
Filtrera Visar 6 produkter
Varumärke
Mabs3 Back on Track2 FS61
Sortering
Popularitet
Strumpor
Svart
Back on Track Strumpor
269 kr
 
5,0
5 av 5
Compr. Foot Sleeve
FS6 Compression Foot Sleeve
329 kr
 
Förbandsstrumpa
Mabs Care Förbandsstrumpa
159 kr
 
Knästrumpa Work
Vit
Mabs Work Knästrumpa
109 kr
 

Vad är stödstrumpor bra för?

Kompressionen från stödstrumporna bidrar till en ökad blodcirkulation, vilket kan lindra besvär och förebygga att besvär uppstår. Är du exempelvis gravid, lider av dålig blodcirkulation eller vill undvika svullnad, kan stödstrumpor vara intressant för dig då det extra trycket på muskulaturen i vaderna bidrar till bättre blodcirkulation. Stödstrumpor har en masserande effekt och kan även hjälpa till att motverka blodpropp i benet och synliga åderbråck.

Tänk på att stödstrumpor ska kännas tight i passformen, detta för att kompressionen ska bli så bra som möjligt. Utgå från tillverkarens storleksrekommendation när du väljer stödstrumpor.

Här hittar du olika typer av stödstrumpor för både män och kvinnor, stödstrumpor utan tå och stödstrumpor som enbart ger ökat tryck runt foten eller som går hela vägen upp till knät.