Quercetin

Här hittar du kosttillskott med quercetin, det omtalade ämnet som ofta förekommer i kosttillskott mot allergibesvär samt inom kosttillskott för att stötta ett normalt immunsystem. Vi erbjuder flera olika tillskott med quercetin, med eller utan hjälpämnen såsom C-vitamin, zink eller bromelain. Hitta ditt tillskott med quercetin nedan!

Vad är quercetin?

Quercetin är en flavonoid som naturligt finns i frukt, grönsaker och bär, som äpplen, citrusfrukter, lök och blåbär. Quercetin har på senaste tiden varit väldigt intressant ur ett forskningsperspektiv för sina potentiellt antioxidativa egenskaper.

Quercetin och immunsystemet

Quercetin har länge varit ett intressant ämne inom immunhälsa, och undersökts för sina potentiella hälsofördelar och eventuella antioxidativa egenskaper. Ämnet påstås kunna bekämpa oxidativ stress, som kan orsakas av faktorer som sol, rökning och hård träning. Quercetin sägs också tillsammans med C-vitamin kunna stödja ett normalt fungerande immunsystem, och ämnets förmåga att underlätta zinkupptag sägs kunna förbättra cellhälsan. Quercetin är ett vanligt förekommande ämne inom kosttillskott för att stötta ett normalt immunsystem.

Quercetin och allergi

Quercetin förekommer ofta i kosttillskott mot allergibesvär, och sägs kunna minska histaminnivåerna i kroppen vilket tros ge ett mindre behov av antihistamin och allergitabletter. Forskning inom området pågår, men många upplever en förbättring av säsongsbetonade besvär när de intar kosttillskott med quercetin.

Har quercetin några biverkningar?

Vid rekommenderad dosering har quercetin inga kända negativa biverkningar.

Vilket tillskott ska jag välja?

Vi har flera olika tillskott med quercetin och hjälpämnen, såsom zink, bromelanin och C-vitamin. Vill du främja ett normalt fungerande immunsystem är zink och C-vitamin bra hjälpämnen. Vill du istället ta hand om kroppen under allergisäsongen så kan ett kosttillskott med quercetin och bromelain passa dig. Hitta din favorit i vårt sortiment!

Läs mer
Filtrera
Sortering
Popularitet
Filtrera
Varumärke
Healthwell2 Dr Mercola1 Terranova1 Thorne1 Solgar1 Holistic1 Svenskt Kosttillskott1
Sortering
Popularitet
Filtrera
Filtrera 8 produkter
Varumärke
Healthwell2 Dr Mercola1 Terranova1 Thorne1 Solgar1 Holistic1 Svenskt Kosttillskott1
Sortering
Popularitet
Quercetin 500 Plus
120 kaps
Healthwell Quercetin 500 Plus
299 kr
4,7
4.7
Betyg: 4.74 / 5
Quercetin+Zink
60 kaps
Healthwell Quercetin+Zink
349 kr
4,5
4.5
Betyg: 4.5 / 5
Quercetin Complex
100 kaps
Solgar Quercetin Complex
489 kr
4,3
4.3
Betyg: 4.29 / 5
Pterostilben
60 kaps
Dr Mercola Quercetin & Pterostilben
479 kr
3,7
3.7
Betyg: 3.67 / 5