Hållbarhet

Vi på Svensk Hälsokost bryr oss om dig och vill att du ska känna dig trygg med att handla hos oss. Vi vill säkerställa att vi erbjuder produkter som är både är säkra och av hög kvalitet, samtidigt som vi ständigt jobbar för att minska vår klimatpåverkan.

Våra produkter kontrolleras noggrant. Våra produkter är noga kontrollerade i alla led.

Miljöarbete

Vi vet att alla människor gör ett avtryck på miljön och inte minst vi som ett växande företag. Därför tycker vi att det är viktigt att vi tar vårt ansvar. Vi vill hjälpa dig som kund att göra hållbara val, och därför arbetar vi hela tiden med miljösmarta lösningar både då det gäller produkter, transporter och vårt arbetssätt.

Idag tillhör Sverige ett av de länder som använder mest energi per person i världen och fastigheter står för 40% av energianvändningen. För att minska vårt avtryck ligger vårt kontor och lager i en BREEAM-certifierad byggnad, vilket betyder att den klarar de högt ställda kraven för en miljöcertifierad byggnad. Tack vare detta minskar vi på företagets energianvändning, bland annat eftersom vi får vår värme från lokala industrier, genom att byggnaden har vattensnåla kranar och allt vårt avfall sorteras och återvinns.

Vi vet att alla människor gör ett avtryck på miljön, inte minst vi som ett växande företag. Därför är det viktigt att vi tar vårt ansvar.

Vi satsar dessutom på att alla transporter ska bli så korta och miljövänliga som möjligt. Det innebär att vi alltid försöker välja tillverkare som finns i Sverige i första hand. För att ytterligare minska vår klimatpåverkan har vi infört extra miljövänliga fraktalternativ, bland annat genom cykelbud. Vi tillverkar även vårt eget sortiment så närproducerat det bara går. Största delen av vår tillverkning sker i Sverige och resten i Europa. Våra kartonger tas fram av återvunnet papper, och våra flyers är trycka på miljöpapper som är certifierat med märkningen FSC forest management certification. Märkningen säkerställer att skogen behandlas på ett sätt som gynnar såväl den biologiska mångfalden som människors livsvillkor. Dessutom fokuserar vi ständigt på att försöka minska vår plastanvändning, bland annat genom att utesluta skopor i förpackningarna om det inte är nödvändigt. Allt för att minska vår miljöpåverkan.

Våra kartonger är tillverkade av återvunnet papper. Våra kartonger är tillverkade av återvunnet papper.

Ekologiska produkter

Svensk Hälsokost är certifierad återförsäljare av ekologiska produkter enligt EUs förordning för ekologisk produktion och hantering (EG) nr 834/2007. Genom denna certifiering kan vi försäkra dig som kund att våra ekologiska produkter är granskade och uppfyller gällande krav och lagar på ekologiskt jordbruk och produktion. Vi certifieras av kontrollorganet KIWA (SE-EKO-01) som regelbundet kontrollerar vår verksamhet. De är ett oberoende organ som säkerställer att vi uppfyller kraven och kan garantera korrekt märkta ekologiska produkter.

Omtanke om djur och miljö

Vår stämpel Vegetarian Friendly säkerställer att innehållet är anpassat för dig som vill använda vegetariska kosttillskott. Många av våra produkter är också certifierade med Friend of the Sea, en organisation som gör oberoende kontroller av livsmedel, kosttillskott och vattenbruk för att säkerställa att de inte har skadlig inverkan på vare sig människor eller miljö. Friend of the Sea är en pålitlig märkning och har blivit den ledande certifieringen för säkra marina produkter som inte har negativ inverkan på våra hav.

Kvalitet

När du handlar produkter från oss på Svensk Hälsokost vill vi att du ska vara säker på att du alltid får det bästa. Hela vårt sortiment från kosttillskott till livsmedel och skönhetsprodukter ska hålla hög kvalitet och vi väljer noga ut vilka produkter vi lagerför. Vi utför egenkontroller regelbundet på vårt eget sortiment där vi säkerställer kvalitet på både smak och utseende. Våra produkter har alltid utgångsdatum som räcker långt in i framtiden för att du ska ha god tid på dig att använda det du handlar av oss.

Trygghet

Vi har ett stort ansvar mot dig som kund så att du ska känna dig trygg med att du får säkra tillskott och livsmedel som följer Livsmedelsverkets regler. Det är förstås viktigt att du som tränar och tävlar i olika idrotter ska veta att du får säkra produkter som är noga kontrollerade genom alla led.

Säker produktionskedja

Vi följer alla riktlinjer som finns från Livsmedelsverket när det gäller innehåll, men även kring hanteringen av våra produkter. Vi uppdaterar oss hela tiden med den senaste forskningen och vi följer även de regler som kommer från EFSA (European Food Safety Authority).

Som medlem i Svensk Egenvård kan vi garantera dig som kund att vi följer de lagar, direktiv, förordningar och myndighetsföreskrifter som reglerar handeln med egenvårdsprodukter. Det garanterar även att vi följer Svensk Egenvårds branschriktlinjer för säkra produkter, vilket gör att du som konsument alltid kan känna dig trygg i att handla hos oss.  

Vid tillverkningen av våra kosttillskott är arbetsgången enligt metoden HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) som på svenska kan översättas till riskanalys. Med denna arbetsmetod kontrolleras livsmedlen genom hela produktionen så att de ska vara säkra för dig som konsument. Vi följer även GMP (Good Manufacturing Practice) som är ett regelverk kring hur tillverkning och förpackning av livsmedel och hälsokost ska fungera.