KÖPVILLKOR

1. Kostnad för frakt

1.1 Fraktfritt

Fraktfritt alternativ finns tillgängligt på alla beställningar med ett produktvärde över 100 kr. Obs fakturaavgift, postförskottsavgift och extraerbjudanden i kassan räknas ej in vid beräkning av fraktfri gräns. Beställningar skickas inte till utlandet

1.2 Varubrev

Försändelser under 1.7 kg skickas som varubrev klimatekonomisk. En fraktkostnad på 29 kr tillkommer på beställningar under 100 kr och det visas i kassan.

1.3 Paket till ombud

Paket skickas med antingen Postnord eller DHL och man väljer i kassan vilket ombud man vill hämta ut sitt paketet på. En fraktkostnad på 50 kr tillkommer på beställningar upp till 99 kr och 25 kr på beställningar upp till 600 kr, sedan fraktfritt och det visas i kassan.

1.4 BEST hempaket

Vi levererar hempaket med Best och en fraktkostnad tillkommer med 70 kr på beställningar under 100 kr och 50 kr på beställningar mellan upp till 600 kr, sedan fraktfritt.

1.5 Instabox

Paket som skickas med Instabox tillkommer det en fraktkostnad på 50 kr tillkommer på beställningar under 100 kr och 25 kr på beställningar upp till 600 kr, sedan fraktfritt och det visas i kassan.

2. Leveranstid

2.1 Utskick

Beställningar med paket som skickas med Postnord eller DHL och inkommer innan kl. 16.00 på vardagar skickas samma dag. För klimatekonomiska varubrev gäller stopptiden 14.00. För Best hempaket och Instabox är stopptiden 13:00 för att det ska skickas samma dag.

2.2 Paket till ombud

Leveranstid 1-2 vardagar beroende på postort. Leveranstiden kan vara längre till Norrland och Gotland.

2.3 Varubrev

Leveranstid 1-2 vardagar beroende på postort. Leveranstiden kan vara längre till Norrland och Gotland.

2.4 BEST Hempaket

Leveranstid för Best hempaket är 0-2 vardagar beroende på vart i landet som du bor. Leveransen sker mellan 18:00-22:00 vardagar och chauffören ringer innan ankomst. Ange portkod och eventuella instruktioner i kassan när du beställer. Leverans kan ske till ca 6.1 miljoner hushåll.

2.5 Instabox

Leveranstid är 0-1 vardagar och beställningar innan kl 13:00 har leverans till box samma dag. E-legitimation kan begäras.

2.4 Force majeure

Svensk Hälsokost reserverar sig för att leveranstiden kan ta längre tid vid till exempel driftfel, strejk, Force Majeure, eller förseningar i Postnords, DHL, BEST, Instabox distributionsnät samt anda oförutsebara händelser som Svensk Hälsokost ej har kontroll över.

3. Fraktsätt

3.1. Paket till ombud

Skickas med Postnords tjänst Mypack eller DHL paket. Kunden erhåller vid leveransutskick ett spårbart kollinummer.

3.2 Varubrev klimatekonomisk

Skickas med Postnords tjänst Varubrev klimatekonomisk. Kunden erhåller vid leveransutskick en kvittens från Posten på att beställningen är skickad, försändelsen kan dock inte spåras. Efter att Posten registrerat försändelsen som mottagen övergår ansvaret för försändelsen på kunden. Varubrev som inte får plats i brevlåda kommer lämnas till Postens utlämningsställe, kund aviseras därefter om att försändelsen finns för uthämtning. Har mobiltelefonnummer lämnats, skickas sms-avisering ut, efter ytterligare några dagar brevaviseras försändelsen.

3.3 BEST Hempaket

Skickas med Best tjänst hempaket och den valda leveransdagen du gjort i kassan. Leveransen sker mellan 18:00-22:00 och chauffören ringer innan leverans.

3.4 Instabox

Skickas med Instabox Express och levereras till utvalda Instaboxar, leveransdagen ser du i kassan när du beställer. Du får ett sms med öppningskod vid leverans det går även att spåra paketet via Instabox App eller via webben.

4. Avisering

4.1 Orderbekräftelse

Efter avslutat köp erhåller kunden en orderbekräftelse via epost. Kunden ansvarar för att kontrollera att adressuppgifter och beställningens innehåll överensstämmer. Om kunden inte erhållit en orderbekräftelse inom 30 minuter efter avslutat köp ombeds kunden kontakta Svensk Hälsokost.

4.2 Föravisering

Kunden erhåller föravisering via epost när beställningen skickats. Denna innehåller det kollinummer som kunden kan använda för att spåra försändelsen. Vid leveranssätt Varubrev är kollinumret ej spårbart utan är enbart en kvittens på att Postnord mottagit försändelsen.

4.3 Leveransavisering

Om kunden uppger mobilnummer i kassan sker leveransavisering via SMS, i annat fall aviseras kunden via brevpost. Avisering sker så snart försändelsen är framme och redo att hämtas ut. Kunden ansvarar för att korrekt mobilnummer angivits. Om kunden inte hämtar ut sin beställning skickas en påminnelseavisering. Vid leveranssätt Varubrev levereras dessa direkt till brevlåda. Om försändelsen inte får plats skickas försändelsen till närmsta postkontor varpå kunden aviseras. Vid hempaket så ringer chauffören innan leverans. Instabox så aviseras du per sms med en öppningskod till boxen.

5. Liggetid

5.1 Försändelsen liggetid

Varubrev och paket som skickas med Postnord och DHL ligger på utlämningsstället i 14 dagar. Hempaket levereras mellan kl 18:00-22:00 på den leveransdagen man valt. Med Instabox ligger paketet kvar i 3 dagar innan de går tillbaka till Instabox lager, man får då ett sms så att man kan boka ny utkörning inom 10 dagar, annars går paketet i retur till avsändaren. Om kunden väljer att ej hämta ut/ta emot sin beställning returneras denna till Svensk Hälsokostt. Kunden har då skyldighet att betala för de kostnader som uppkommer. Se avsnitt Outlösta försändelser nedan under punkt 10.5.

6. Betalsätt

6.1 Klarna faktura, kort och direktbetalning

Kunden får automatiskt avgiftsfri faktura på sitt köp. Fakturan skickas per e-post och kan även betalas via Mitt Klarna. Kund kan också välja att delbetala fakturan (ränta och uppläggningsavgift tillkommer). Kunden kan direkt efter avslutat köp välja att betala fakturan med kreditkort, direktbetalning eller via Klarna Direkt med Mobilt BankID. Om kund inte ändrar betalsätt efter köp faktureras kunden utan avgift med 14 dagars betalvillkor från det att paketet skickats från Svensk Hälsokost.

All fakturering sker av Klarna AB, se avsnitt 10.2.

6.3 Postförskott

Beställningen betalas när försändelsen hämtas ut. 69 kr tillkommer i postförskottsavgift.

7. Kundtrygghet

7.1 Öppet köp och ångerrätt

Som kund har du enligt lag alltid rätt till 14 dagars ångerrätt från det att du tagit emot varan, eller vid delleveranser för samma beställning, när du tagit emot den sista varan för beställningen. Ångerrätten gäller dock p.g.a. hälso- och hygienskäl endast om förseglingen eller plomberingen på förpackningen inte brutits vid retur av underkläder, strumpor, livsmedel, kosttillskott, skönhetsprodukter, behållare avsedda för förtäring och liknande produkter. Ångerrätten gäller inte heller produkter märkta med kort datum eller utgånget datum.

7.1.1 Hur ångerrätten nyttjas

För att utnyttja ångerrätten ska kunden meddela Svensk Hälsokost inom tiden för ångerrätt för att erhålla returfraktsedel innan varorna skickas åter till Svensk Hälsokost. Om kunden inte använder erhållen returfraktsedel ska kunden själv bekosta returfrakten. Varorna ska om möjligt skickas tillbaka i sin ursprungliga originalförpackning, samt i ursprungligt skick, och kopia på följesedel eller faktura skall bifogas där kunden markerar vilka varor som returneras. Ångerrättsformulär kan även nås här. Du kan även använda dig utav en standardblankett för ångerrätt som tagits fram av Konsumentverket och den nås här.
Om varan returneras i förändrat skick, som beror på att kunden hanterat varan i större omfattning än som kan anses vara nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion, har Svensk Hälsokost rätt att göra ett prisavdrag avseende den värdeminskning som det medfört på produkten, vilket minskas från summan för återbetalning till kunden. Om varor som inte omfattas av ångerrätten returneras till Svensk Hälsokost och kunden vill få produkten åter skickad till sig debiteras kunden 99 kronor för detta. Om kunden inte hör av sig om nytt utskick inom 30 dagar förverkas rätten till produkten som kasseras. Retur får ej ske mot postförskott eller efterkrav. Om varorna inte ankommit till Svensk Hälsokost 14 dagar efter meddelande om ånger, anses kunden ha accepterat köpet. Om man väljer att returnera en eller flera produkter vid kampanjköp där en produkt följt med på köpet så ska även gratisprodukten returneras tillbaka i oöppnat/ursprungsskick. Om man väljer att behålla gratisprodukten kommer vi skicka ut en faktura på produktens värde.

7.1.2 Återbetalning till kund

Svensk Hälsokost återbetalar köpeskillingen, minskat med eventuella prisavdrag för värdeminskning enligt ovan, inom 14 dagar efter att Svensk Hälsokost mottagit ditt meddelande om nyttjande av ångerrätten, men tidigast när varan kommit bolaget tillhanda eller kunden visat att varorna sänts åter till Svensk Hälsokost. Återbetalning sker med samma betalsätt som kunden använt vid köpet, om inte annan överenskommelse sker med kunden. För varor betalda mot postförskott sker återbetalning till ett av kunden angivet svenskt bankkonto i kundens namn alternativt som tillgodobelopp på nästa order.

Returadress

Svensk Hälsokost AB
Box 2018
176 02 Järfälla

7.2 Smakgaranti

För produkter märkta med symbolen smakgaranti gäller öppet köp även vid öppnandet och provsmakandet av varan. För att garantin ska gälla måste minst 3/4 av innehållet returneras till Svensk Hälsokost. Smakgarantin gäller för en förpackning per beställning. Kontakta kundtjänst innan retur sker. Smakgarantin gäller inte produkter inköpta i Poängbutiken, se punkt 9.2.

7.3 Reklamation

Reklamation skall ske utan dröjsmål från den tidpunkt då skada eller fel upptäcks. Är det yttre emballaget skadat skall reklamation ske när försändelsen hämtas ut. Retur får ej ske mot postförskott eller efterkrav. Kunden skall kontakta Svensk Hälsokost innan reklamation sker (kundtjänst nås på info@svenskhalsokost.se). Reklamationer hanteras av Svensk Hälsokosts kundtjänst vid kontoret på Mätarvägen 6A, Kungsängen. Vid godkänd reklamation står Svensk Hälsokost för frakt och returfrakt. Om reklamationen inte godkänns debiteras kunden 99 kr för frakt åter till kund. Rätten till reklamation upphör enligt lag 3 år efter att kunden tagit emot varan eller efter det att utgångsdatum har passerats.

Om du inte skulle känna dig nöjd med vår hantering kan du kontakta Allmänna reklamationsnämnden (www.arn.se) eller EU-kommissionen för en tvistlösning: http://ec.europa.eu/odr

8. Presentkort

8.1 Allmänt

Presentkort kan enbart köpas i en separat beställning, med betal-/kreditkort eller genom direktbetalning. Presentkortet skickas elektroniskt via e-post och kan därefter skrivas ut och/eller vidarebefordras. Presentkortet har en kod som används vid betalning på www.svensktkosttillskott.se. Kunden ansvarar för att rätt uppgifter är lämnade t.ex. korrekt e-postadress och ansvarar inte för utebliven leverans p.g.a. sådana omständigheter. Presentkort är en värdehandling och en borttappad kod ersätts inte. Presentkortet är inte personligt och kan överlåtas till någon annan. Därför ersätts inte heller förlust som beror på att någon annan än köparen har använt presentkoden.

8.2 Utnyttja presentkortet

Presentkortet kan användas för betalning på www.svensktkosttillskott.se. Presentkoden kan användas flera gånger tills det inte återstår något värde. Presentkortet är giltigt i 2 år.

8.3 Ångerrätt

Då du handlar på internet har du alltid rätt till 14 dagars ångerrätt. Ångerrätt gäller även presentkort, så länge det inte är utnyttjat helt eller delvis. När koden har aktiverats genom köp, kan den inte makuleras. Därför kan inte ångerrätt utnyttjas på "restbelopp". Om du har köpt en vara och betalat med presentkort, har du fortfarande ångerrätt på produkten som inhandlats. För ångerrätt, se avsnitt 7.1 Öppet köp ovan. Återbetalning sker genom att presentkortet laddas med motsvarande belopp och inte genom utbetalning av pengar.

8.4 Inlösen

Utnyttjat presentkort löses inte in mot kontanter.

9. Kundklubb

9.1 Allmänt om kundklubben

Vid första beställningen blir kunden automatiskt med i kundklubben. Kunden kan direkt efter avslutat köp på orderbekräftelsesidan välja att inte vara med i kundklubben. På kontosidorna kan kunden välja att när som hellst gå med eller ut ur kundklubben.

9.2 Poäng

På varje köp samlas poäng motsvarande värdet på produkterna. Frakt- och faktureringsavgift ger inga poäng. Poängen kan sedan användas för köp i poängbutiken. Bronsmedlemmar får 1 poäng per krona, silvermedlemmar får 2 poäng per spenderad krona och för guldmedlemmar genererar varje krona 5 poäng. Du kan läsa mer om de olika nivåerna på informationssidan om kundklubben. Poängen kan endast användas i poängbutiken och kan inte omvandlas till kontanter.

9.3 Poängbutiken

I poängbutiken hittar du specialerbjudanden, kampanjer och kraftigt rabatterade varor. I poängbutiken använder du dina ihopsamlade poäng som betalning. De dras då från ditt saldo och produkterna läggs automatiskt på din nästa order i kassan. I poängbutiken gäller inte bestämmelserna om smakgaranti.

9.3 Särskilt om Guldnivå

Kunder som har kommit upp i guldnivå i kundklubben, har smakgaranti på alla pulverprodukter och flytande produkter, dock ej på tabletter och kapslar. Du kan då smaka på produkten när den kommit fram. Skulle den inte falla dig i smaken går det bra att returnera den till oss och få pengarna tillbaka, eller en ersättningsvara med en annan smak. Smakgarantin gäller endast en öppnad burk av respektive produkt per beställning. För att garantin ska gälla ska minst ¾ av produktens innehåll finnas kvar. Kontakta kundtjänsten att du vill utnyttja smakgarantin så att bytet går så smidigt som möjligt.

10. Köpvillkor

10.1 Allmänt

Samtliga priser anges inklusive moms. 12 % moms på livsmedel och kosttillskott, 6 % moms på böcker och 25 % moms på övriga varor. För att handla hos Svensk Hälsokost måste kunden vara myndig eller ha förälders godkännande för att beställa. Denna kontroll görs ej av Svensk Hälsokost utan ansvar för att detta uppfylls ligger på kund och målsman. Kund är alltid ansvarig för att den information som lämnas i samband med beställning är korrekt. Alla produktbilder skall ses som illustrationer och Svensk Hälsokost kan ej heller garantera att de återges exakt i fråga om utseende och beskaffenhet.

10.2 Fakturering

Fakturering sker med Klarna. Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 60,00 kr samt dröjsmålsränta om 24 % plus vid var tid av Riksbanken fastställd referensränta, f.n. 25 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Kunden kan kontrollera sina fakturor på https://klarna.com/sv/mina-sidor

10.3 Försäljning

All försäljning sker via Svensk Hälsokosts internetbutik.

10.3.1 Receptfria läkemedel

Receptfria läkemedel får inte säljas till personer under 18 år, därför måste du som kund verifiera din ålder genom att skriva in ditt personnummer. Om kunden väljer att inte fylla i personnummer kommer beställningen ej att expedieras. Receptfria läkemedel skickas endast med postpaket för att legitimering ska ske vid utlämning. Lämnandet av personnummer är endast för att verifiera att du som kund är 18 år eller äldre.

10.4 Personuppgifter

Samtliga personuppgifter används enbart internt av Svensk Hälsokost. Vi lämnar ej ut eller säljer denna information till utomstående företag eller privatpersoner. Personuppgifter kan komma att användas i marknadsföringssyfte hos Svensk Hälsokost AB och dess moderbolag.

10.4.1 Receptfria Läkemedel

Statistik över försäljning av receptfria läkemedel ska enligt lag skickas till eHälsomyndigheten. eHälsomyndigheten är den enda utomstående part som tar del av statistiken, som inte innefattar ditt personnummer.

10.5 Outlösta försändelser

Om kunden inte hämtar ut sin beställning och den skickas åter till Svensk Hälsokost debiteras kunden för kostnader gällande frakt, returfrakt, postförskott, expeditionsavgift samt emballage. Avgiften är fn. 250 kr. Fakturering sker av Klarna AB, se avsnitt 10.2.

10.6 Nytt utskick

Om kund önskar nytt utskick på försändelse som gått i retur till Svensk Hälsokost AB, debiteras kunden 99 kr. Kontakta kundtjänst för att få nytt utskick.

10.7 Ansvar vid bruk av kosttillskott

Kosttillskott säljs ej i syfte att ha någon medicinsk effekt, hela och läka skador och sjukdomar, eller att ersätta läkemedel eller en normal sund kost. Är du osäker rådfråga läkare innan användning.

10.8 Kreditupplysning

Svensk Hälsokost har rätt att ta en kreditupplysning på kunden.

10.9 Vid misstanke om brott

Vid förbehåller oss rätten att vid misstanke om brott eller uppsåt till brott, utan att meddela er, annullera er beställning. Brott som uppfattas skada Svensk Hälsokost kommer att polisanmälas.

10.10 Cookies

Den här webbplatsen innehåller så kallade cookies. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information. Det finns två typer av cookies. Den ena typen sparar en fil permanent på din dator.

Den andra typen av cookies kallas sessionscookies. Under tiden du är inne och surfar på en sida, skickas den här cookien mellan din dator och servern för att kunna koppla information, som exempelvis vilket loginnamn du använder. Sessionscookies lagras inte permanent på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare. Alla moderna webbläsare stödjer cookies. Din webbläsare måste vara konfigurerad för att acceptera cookies, annars kommer webbutiken ej att fungera tillfredsställande.

10.11 Köp

Vid registrering av genomförd beställning, har kunden läst igenom och accepterat ovanstående villkor. Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra i dessa villkor. Kunden ansvarar själv för att uppdatera sig på gällande villkor.

10.12 Tvist

I händelse av tvist mellan kund och Svensk Hälsokost ska denna avgöras enligt svensk lag i svensk domstol, om inte annan överenskommelse görs mellan parterna.

10.13 Prenumeration

Du kan prenumerera på önskade produkter ur kategorierna kosttillskott och hälsokost. Prenumerationen omfattar ej kläder, träningstillbehör eller receptfria läkemedel. Du väljer själv utskicksintervall och kan göra förändringar i din beställning under Mina sidor, fram till 08.00 på utskicksdagen. Betalning sker mot faktura eller kortbetalning, med det alternativ du valde vid första köptillfället.

Produktens pris baseras på ordinarie produktpris, men om varan finns på kampanj under utskicksdagen kommer du att få ta del av kampanjen. Gäller dock ej produkt på köpet. Prenumerationen har ingen bindningstid utan kan avbrytas när som helst, senast 08.00 samma dag som nästa planerade utskick.

Köpvillkoren uppdaterades senast: 2016-11-04