Seed & Beans historia

Seed & Bean är ett engelskt företag som startade 2005 med målet att kunna erbjuda choklad och konfekt med ett bättre innehåll och med noga utvalda råvaror som känns genuint. Deras fokus har redan från start och är än idag att använda ekologiska ingredienser från småskaliga producenter och inte minst att våga använda unika och spännande smaksättningar som verkligen förhöjer smakupplevelsen.

Omsorgsfull choklad

Seed & Bean värdesätter miljö och hållbarhet i sin produktion, och har valt att hålla sin verksamhet liten. Deras tillverkningssatser för choklad rymmer bara 45 liter, att jämföra med industritillverkad choklad där varje sats rymmer upp till 50 000 liter. Genom att välja ut sina producenter med hjärtat, har de noga kontroll på var råvarorna kommer ifrån och hur de framställts. Företaget väljer också sina transporter med omsorg för minsta möjliga klimatpåverkan och dessutom är förpackningarna tillverkade av förnybart och komposterbart material.

Seed & Bean kompromissar aldrig med kvalitén på sin choklad, och erbjuder alltid ekologisk choklad och fairtrade choklad. Den mörka chokladen är även märkt med Vegan, och kan ätas av veganer och vegetarianer då chokladmassan inte innehåller tillsatt mjölkpulver som annan choklad kan göra. Seed & Bean är populär i hemlandet England, och har även hittat en nöjd och återkommande kundgrupp i Sverige.

Seed & Bean erbjuder mörk choklad, ljus choklad och mjölkchoklad i många olika smaksättningar. Bland favoriterna finns choklad med havssalt, mintchoklad och choklad med ingefära.