Core Vitamin D3 5000 IE+
- En kapsel per dag
- Skelett och tänder
Andra alternativ
- Produktbeskrivning
- Näringsinnehåll
- (31) Recensioner
- Leverans & betalning
D-Vitamin och kolin
Core Vitamin D3 5000 IE innehåller en hög koncentration D-vitamin, som vi annars får från två källor: livsmedel och solens strålar. När UVB-strålar träffar huden påbörjas processen där kolesterol ombildas till vitamin D3, som är viktigt för att bygga upp benstomme, tänder och celler normalt.
- Högdoserat D-vitamin
- Särskilt bra under vinterhalvåret
- Tillsatt kolin för normal fettomsättning
Det kan det vara en god idé att komplettera din kost med Core Vitamin D3 5000 IE, särskilt om du inte får i dig mycket av de livsmedel som innehåller D-vitamin. Dessa inkluderar fiskar som lax, sill och makrill samt animaliska produkter som kött, ägg och berikade mjölkprodukter. Det gör att många vegetarianer och veganer rekommenderas D-vitamintillskott. Även personer som inte vistas mycket utomhus samt de som bär heltäckande klädsel rekommenderas ta tillskott för att säkerställa ett lagom intag.
Tips! Om du vill ha en tillskott med 2000 IE finns Core Vitamin D3 2000 IE+.
Så får du D-vitamin från solens strålar
När solen skiner på oss nås vi av de så kallade UVB-strålarna. Det är dessa strålar som styr processen då kolesterol ombildas till vitamin D3 i levern och njurarna, men UVB-strålarna är bara tillräckligt starka för detta mellan april och september för oss som bor i Sverige. För att få tillräckligt med UVB-strålning för att få D vitamin för en dag krävs det cirka 20 minuters direkt sol (utan solskyddsfaktor eller kläder), i 20 minuter mellan kl 10 och 16. Tänk dock på att skydda dig mot UVB-strålarna om du är utomhus resten av dagen, eftersom stark sol under långa perioder kan innebära risker.
Den största naturliga källan till D-vitamin kommer från solen. Detta innebär att vi under vinterhalvåret får i oss en mycket mindre mängd D-vitamin.
Vem riskerar att få för lite D-vitamin?
Under vinterhalvåret är det särskilt svårt för oss nordbor att få i oss en tillräcklig mängd vitamin D3, helt enkelt eftersom solens UVB-strålar inte är starka nog mellan oktober och mars. Därför kan vi i Sverige gynnas av ett extra intag av D-vitamin. Äter man inte exempelvis fisk, kött, ägg eller mejeriprodukter kan det hända att intaget av D-vitamin blir för lågt även under resten av året.
Tips! Lär dig mer om D-vitamin.