

Chiafrön EKO
- Ekologiskt & raw food
- Utan tillsatser
- Produktbeskrivning
- Näringsinnehåll
- Recensioner (63)
- Leverans & betalning
Nyttiga och näringsrika chiafrön
Chiafrön EKO från Healthwell är ett riktigt litet superfrö fullt av nyttiga ämnen. Chiafrön är fulla av protein, fibrer och är en av de främsta vegetabiliska källorna till omega-3. Smaken är mild och passar till många nyttiga recept såsom bakverk, eller varför inte testa att göra den omtalade chiapuddingen? Chiafrön EKO från Healthwell är inte bara full av nyttigheter utan är också 100 % raw, fria från tillsatser och varsamt hanterade genom hela produktionen.
- Rika på protein, fibrer och omega-3
- Raw food
- Använd chiafrön i dina recept
- Ekologiskt odlade utan tillsatser
Varför är chiafrön så populära?
På senare tid har chiafrön blivit omtalat som ett riktigt superlivsmedel. Detta beror både på dess stora användningsområde men kanske främst på innehållet av näringsämnen. Chiafrön innehåller mer omega-3 per gram än lax, högvärdigt protein och du får dessutom i dig fibrer. Chiafrön som blandas i vätska har en fantastisk förmåga att svälla och bilda en gelé vilket gör dem utmärkta att använda till matlagning, bakning och även i desserter. Den svällande effekten medför dessutom en ökad och mer långvarig mättnadskänsla. Chiafrön kan nämligen absorbera upp till 12 gånger sin egen vikt i vätska.
Goda recept med chiafrön
Det finns idag många olika recept på chiafrön och till en av trenderna hör chiapudding. En chiapudding går att variera i det oändliga, du tillsätter bara några matskedar chiafrön i valfri vätska och toppar med färska bär, kokos eller något annat som du tycker är gott. Chiafrön fungerar även mycket bra i bakverk eller bröd där det ger en bra konsistens och bidrar även till en ökad mättnadskänsla. Prova också att blanda lite chiafrön i frukostgröten, pannkakssmeten eller varför inte göra sylt lite mer mättande genom att tillsätta chiafrön. Variationerna är oändliga och det är bara fantasin som sätter gränser!
Historiska fakta om chiafrön
Chiafrön EKO kommer från Sydamerika där de odlas på höga höjder helt enligt ekologisk standard. De små kraftpaketen har en tusenårig historia och användes under lång tid av aztekerna som hälsomat. Även löparfolket Tarahumaraindianerna sägs ha använt chiafrön som energikälla inför långdistanslöpning, genom en lättblandad dryck kallad chia fresca. Ordet chia betyder styrka på det mayanska språket vilket är ett passande namn på det lilla fröet.
Chiafröet kommer från växtarten chiasalvia som ingår i salviasläkten. Färgen på fröet varierar från svart, brun, röd och vit men innehållet är detsamma oavsett färg.
Grundrecept Chiapudding
2 dl kokosmjölk eller annan valfri vätska
2-3 msk chiafrön
0 ,5 tsk vaniljpulver
Toppa med bär eller frukt
Recept på Chia fresca
Blanda ner 1 msk chiafrön i ett glas kallt vatten och låt svälla några minuter. Blanda ner saften från en lime, söta eventuellt med lite honung och avnjut.
Prova Chiafrön EKO från Healthwell och hitta ditt eget favoritrecept med superfröet!