0 produkter
0 kr
Dessa kikärtsbiffar är lika goda som nyttiga och passar vegetarianer, veganer, gluten- och laktosintoleranta samt alla som vill ha något gott och nyttigt till middag.
Ingredienser |
| ||||||||||||
2 portioner | |||||||||||||
250 g kikärtor | |||||||||||||
1-2 vitlöksklyftor | |||||||||||||
1/2 gul lök | |||||||||||||
1 msk tahini utan salt | |||||||||||||
1 tsk spiskummin | |||||||||||||
1/2 dl färsk persilja | |||||||||||||
0,5 dl majsmjöl | |||||||||||||
Sesamfrön till panering | |||||||||||||
Chilisås | |||||||||||||
1 dl havre- eller sojafraiche | |||||||||||||
1 tsk chiliflingor | |||||||||||||
1/2 tsk spiskummin | |||||||||||||
1/2 tsk mild paprika |
Lägg alla ingredienser utom majsmjölet i en matberedare (eller mixerskål) och mixa till en jämn smet.
Blanda ner majsmjölet och rör om. Är smeten för lös kan du tillsätta lite mer mjöl.
Fukta händerna med kallt vatten och forma biffar av smeten. Vänd biffarna i sesamfrön och stek dem sedan på medelhög värme i smakneutral kokosolja eller rapsolja tills de fått en gyllenbrun färg.
Rör samman ingredienserna till chilisåsen.
Servera biffarna med mathavre eller quinoa, chilisåsen och en stor sallad.