Vegansk acaiglass
Sugen på en fruktig och fräsch efterrätt till midsommarafton? Denna acaiglass förbereder du ett par timmar innan det är dags för servering och dekorerar sedan precis som du vill. Glassen får en fantastisk färg och passar stora som små vid middagsbordet.
|
Gör såhär:
Hacka bananen i bitar och frys in i 3-4 timmar (eller över natten). Mixa bananerna med frysta hallon och spä eventuellt ut med lite vatten om smeten blir för trög. Rör ner havrefraiche, acaipulver och agavesirap och mixa tills smeten är slät. Ställ in i frysen i cirka 1 timme.
Ta fram glassen strax innan servering. Toppa gärna med färska bär, hackade nötter eller lite färsk citronmeliss eller mynta. Det finns också gott om ätbara blommor som blir fina på glassen, se lista här nedanför. Klart att servera!
Ätbara blommor (så länge de inte är besprutade):
- Kamomill
- Rosenblad
- Violer
- Gurkört
- Ringblomma
- Lavendel