Artikelsida | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Hudvård & skönhet | Naturliga oljor

Vegansk senapssill med aubergine

Detta recept är för dig som älskar smaken av senapssill men som vill ha ett veganskt alternativ till den populära midsommarrätten. Du förbereder receptet dagen innan och låter ingredienserna stå och dra över natten för att låta auberginen ta smak av en 1-2-3-lag och goda kryddor.

Aubergine som sill i senapssås

Ingredienser
• 10 kryddpepparkorn
• 10 hela nejlikor
• 4 st lagerblad
• 1 st aubergine
• 1 st rödlök
1-2-3-lag:
• 1 dl ättika
• 2 dl björksocker (xylitol)
• 3 dl vatten
Senapssås:
• 1/2 dl skånsk senap
• 1/2 dl björksocker
• 3 msk rödvinsvinäger
• 1 dl hackad dill
• 1 dl rapsolja
• Salt och peppar

Dagen innan:

Koka upp 1-2-3-lagen i en kastrull tillsammans med kryddorna. Skär upp auberginen i lagom stora bitar och skiva rödlöken. Häll lagen över auberginen och rödlöken när den fortfarande är lite varm för att auberginen ska mjukna. Låt stå i kylskåp över natten.

Samma dag:

Blanda alla ingredienser till senapssåsen förutom dill och rapsolja. Vispa ihop. Häll sakta i rapsoljan under kraftig vispning tills såsen tjocknar. Häll på dillen och smaka av med salt och peppar. Separera auberginen från lagen och rör ner den i senapssåsen. Klart att servera!

Ingredienser

 
Kryddpeppar
 
Lagerblad
 
Rapsolja
 
Total Sweet Xylitol
 
Fint Atlanthavssalt
 
Mald Svartpeppar

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Relaterade artiklar

 

Aubergine med linsröra

Ugnsbakad aubergine som serveras med en god linsröra.
 

Vegansk matjessill

En vegansk variant på klassisk matjessill, här med tofu eller aubergine.
 

Vegansk acaiglass

En vegansk och underbart somrig glass på banan, hallon och acai.
 

Vegansk skagenröra

Superenkel skagenröra på tångkaviar som dessutom är helt vegansk. Prova du med!
 

Veganskt bröd med frön

Ett gott bröd fyllt av nyttiga fröer som passar perfekt till mellanmålet!
 

Vegansk chiapudding med banan

Mättande och nyttig chiapudding som dessutom är vegansk - och riktigt god!
 

Nyttiga mellanmål på veganskt vis

Våra Hälsoinspiratörer tipsar om fyra mellanmål som är nyttiga och veganska!
 

Snabb moussaka

Nyttigt och kalorisnålt i form av köttfärsfyllda auberginer.
 

Bliss Balls

Bliss balls är rawfoodbollar som är perfekta att ha med som mellis i farten!
 

Tomatsoppa med linser

Kryddig och god tomatsoppa med linser. Ett måste för kalla höstkvällar!
 

Små energibollar

Små, energifyllda bollar gjorda på ingredienser från naturen. Nyttigt och gott!
 

Receptmeny för en detox

Hur och vad kan man egentligen äta under en detox? Här är en komplett meny!
 

Nyttig bananglass

Bananglass är ett perfekt mellanmål som gör sig lika bra till helgmyset!
 

Raw Food

Raw food är en kosthållning som baseras på oupphettad mat från naturen.
 

Pannkakstårta med vaniljkvarg

En god och mättande pannkakstårta fylld med vaniljkvarg och hasselnötskräm.
 

Havrefrallor med fyllning

Baka saftiga havrefrallor och fyll dem med goda röror som mättar.
 

Vegansk wok med nudlar

Smakrik och vegansk wok som passar lika bra till vardags som till helgen.
 

Ät rätt i påsk

Ät rätt under påsken och bibehåll vikten med hjälp av våra tips och trix!
 

Svensk Hälsokosts hälsoinspiratörer

Svensk Hälsokost är stolta att kunna presentera de utvalda hälsoinspiratörerna.
 

Tillskott för unga

Ungdomar och tillskott - hur ska man tänka och vad är rekommendationen?
 

Välj rätt mat på julbordet

Behåll formen i jul genom att välja rätt mat på julbordet!