Vegansk senapssill med aubergine
Detta recept är för dig som älskar smaken av senapssill men som vill ha ett veganskt alternativ till den populära midsommarrätten. Du förbereder receptet dagen innan och låter ingredienserna stå och dra över natten för att låta auberginen ta smak av en 1-2-3-lag och goda kryddor.
|
Dagen innan:
Koka upp 1-2-3-lagen i en kastrull tillsammans med kryddorna. Skär upp auberginen i lagom stora bitar och skiva rödlöken. Häll lagen över auberginen och rödlöken när den fortfarande är lite varm för att auberginen ska mjukna. Låt stå i kylskåp över natten.
Samma dag:
Blanda alla ingredienser till senapssåsen förutom dill och rapsolja. Vispa ihop. Häll sakta i rapsoljan under kraftig vispning tills såsen tjocknar. Häll på dillen och smaka av med salt och peppar. Separera auberginen från lagen och rör ner den i senapssåsen. Klart att servera!