0 produkter
0 kr
Denna vegetariska chili con carne passar perfekt som vardagsmat och går även utmärkt att ha i matlådan. Med mättande bönor och krämig sås är det här en rätt som går hem hos de flesta.
Ingredienser |
| ||||||||||||
4 portioner | |||||||||||||
300 g quornfärs | |||||||||||||
400 g kokta vita bönor | |||||||||||||
100 g kokta svarta bönor | |||||||||||||
1 dl majskorn | |||||||||||||
1/2 gul lök | |||||||||||||
350 g passerade tomater | |||||||||||||
2 dl vatten | |||||||||||||
1 tsk chiliflingor | |||||||||||||
2 krm salt | |||||||||||||
1 krm svartpeppar | |||||||||||||
1/2 tsk paprikapulver |
Hacka löken och bryn den lätt i en stekpanna. Blanda ner bönor, passerade tomater, vatten och kryddor i stekpannan och låt koka upp.
Tillsätt quornfärsen och majsen och låt chili con carnen småkoka i 12-15 minuter. Servera med tärnad avokado, gräddfil och nachochips eller en stor sallad.