Aktuella artiklar | Hälsa | Kost & kosttillskott | Träning | Recept | Skönhet | Naturliga oljor | Miljövänligt | Inspiratörer

Ramen med sojamarinerad tofu, shiitake och ägg

En bra buljong är grunden till en god ramen. Toppa med marinerad tofu, pak choy och ägg. Mättande och gott!


Gör en god ramen med Core Shirataki nudlar.

Ingredienser för 2 portioner
Buljong:
1,5 liter vatten
2 st buljongtärningar (grönsak)
3 msk japansk soja
1 stång citrongräs
4-5 torkade limeblad
1 st vitlöksklyfta
½ röd chili
Marinerad tofu:
200 g tofu eller 300 g kycklingfile
2 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 tsk risvinäger (frivilligt)
1 pkt Core Shiratiakinudlar
4 blad Pak Choy
100 g shiitakesvamp
2 nävar groddar
1 st löskokt ägg

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser till buljongen och reducera långsamt ner till ¾ så att smaken blir mer koncentrerad.
  2. Skölj nudlarna rikligt med kallt vatten och låt det rinna av.
  3. Skär tofun eller kycklingen i små kuber/bitar och lägg dem i marinaden.
  4. Om du ha valt kyckling så bryner du bitarna i stekpanna.
  5. Kontrollera så att de är genomstekta genom att skära ett snitt i en av bitarna.
  6. Lägg nudlarna och shiitakesvampen i buljongen och koka 2-3 minuter.
  7. Lägg de färska pak choy-bladen i botten på en djup tallrik.
  8. Häll på nudlar, svamp och buljong.
  9. Toppa med ett halvt löskokt ägg, marinerad tofu, groddar, strimlad salladslök, limeklyfta och chiliringar.

Vi rekommenderar

 
Core Shirataki Nudlar
 
Sesamolja
 
Grönsaksbuljong
 
Grönsaksbuljong

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej