Julmysli med chia och hampafrön
Julkökets alla dofter för oss direkt till julafton och den pirrande längtan efter tomten. Låt härlig apelsindoft fylla köket tillsammans med vanilj och kanel. Denna rostade müsli ger dig en bra start på juldagsmorgonen.
Bild: Superfruit
Ingredienser till 10-12 portioner | ||||||||||||||||||
|
Gör så här:
Blanda agavesirapen med rapsolja, vaniljfrön, rivet apelsinskal och havssalt i en skål. Rör ner alla ingredienser utom gojibären och fikonen, dessa lägger du i en helt annan skål. Blanda ingredienserna väl och strö ut på ett bakplåtspapper i en djup plåt. Rosta ingredienserna i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter, rör om då och då. Håll ett öga på müslin, det går riktigt snabbt mot slutet! När müslin svalnat kan du tillsätta gojibären och de grovt hackade fikonen. För bästa smak, förvara müslin i en burk med lock.