Proteinrika Frallor utan gluten

Enkla frukostfrallor med hög proteinhalt som passar bra både till frukost och mellanmål.

Nygräddade frukostfrallor.

För 6 frallor
NäringsvärdePer Bröd
Energi129 kcal
Protein8,1 g
Kolhydrater12,2 g
Fett4,5 g
Fiber3,7 g
1 ägg
2,5 dl mjölk av valfri sort
2 dl rivna morötter
1/2 dl russin
1/2 dl solrosfrön
1,5 dl havremjöl
1 dl CORE Whey Protein naturell smak
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk kardemumma
1/2 tsk kanel

Garnera med:

Vallmofrön
Sesamfrön


Tillredning:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda samman de torra ingredienserna.

Tillsätt därefter de blöta ingredienserna och blanda.

Forma 6 st frallor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.

Toppa med vallmofrön och sesamfrön.

Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Testa med en provsticka för att se om bröden är klara. De ska inte vara kladdiga inuti.

Serveringsförslag:

Frukostfrallor med grönsaker och stekt ägg.

Ingredienser

 
Core Whey Protein
 
Mörka Russin
 
FiberHUSK
 
Mald Kardemumma
 
Havremjöl

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Relaterade artiklar

 

Stor guide: det här är vassleprotein

I denna artikel går vi igenom det fantastiska proteinet, vassleprotein!
 

Proteintiming

Lär dig om fördelarna att inta rätt proteinsort vid rätt tillfälle!
 

Sojaprotein

Sojaprotein är en högvärdig och snabb proteinkälla som kan ersätta vassle.
 

Laktosfritt protein

Laktosfritt protein är inte alltid lätt att hitta, men finns i flera varianter.
 

Protein för träning

Ditt proteinintag är avgörande för din utveckling och prestation inom träning.
 

Stor guide: allt om protein

Protein är ett energigivande näringsämne som bygger upp musklerna.
 

Proteinbröd

Att använda bakprotein i brödet gör det både nyttigt och mättande!
 

Äggprotein som kosttillskott

Äggprotein är ett medlsnabbt protein med hög kvalitet.
 

Bärbomb med protein

Svalka dig med en bärfylld proteindryck med massvis avantioxidanter.
 

Risprotein

Risprotien är ett vegetabilsikt och helt naturligt protein baserat på ris.
Visa fler