Läs mer

Ricinolja

Den djupt vårdande, fettlösande ricinoljan är en populär ingrediens i hudvård och hårvård. Den används i hårinpackningar för att ge glansigare hår och stimulera hårbotten, och i ansiktsvård för fet hy eftersom ricinoljan löser upp fett mycket effektivt.

Filtrera
Filtrera 4 produkter
Varumärke
Healthwell PURE2 Crearome2
Märkning
Ekologisk kosmetika 2
Sortering
Popularitet
PURE Ricinolja EKO
100 ml
PURE Ricinolja EKO
59 kr
 
4,7
4.68 / 5
Betyg: 4.68 / 5
PURE Ricinolja EKO
500 ml
PURE Ricinolja EKO
149 kr
 
4,7
4.68 / 5
Betyg: 4.68 / 5
Crearome Ricinolja
100 ml
Crearome Kallpressad Ricinolja
62 kr
 
4,7
4.68 / 5
Betyg: 4.68 / 5
Crearome Ricinolja
500 ml
Crearome Kallpressad Ricinolja
142 kr
 
4,7
4.68 / 5
Betyg: 4.68 / 5

Castorolja för hudvård

Ricinolja, eller castorolja, binder fukt till torr hud vilket gör att den passar torr hud, gärna blandad med återfuktande mandelolja. För fet hud kan enbart ricinolja nästan bli för effektiv för att lösa upp smuts och fett, så där passar en kombination av ricinolja och jojobaolja.

Ricinoljan är dessutom trögflytande, så den blir enklare att applicera tillsammans med andra oljor. Oljan är även vanlig i kosmetika tack vare sin rika, krämiga konsistens och passar särskilt bra att göra eget läppstift eller eget läppcerat. Dessutom används ricinolja till The Oil Cleansing Method.

Ricinoljan framställs från fröer från ricinträdet Ricinus communis och bäst kvalitet får du från en kallpressad ricinolja, eftersom fröets goda egenskaper bevaras väl vid kallpressning.

Pure Ricinolja med flaskor, tvål och rosa blommor.