Läs mer

Hampafröolja

Den vegetabiliska hampafröoljan (även kallad hampfröolja eller hampaolja) är en mild och god olja som har en lätt nötig smak. Den innehåller flera hälsosamma fettsyror från omega-3 och omega-6, och kan även användas för utvärtes bruk som hårolja eller hudolja.

Filtrera
Hemp Seed Oil
100 ml
Loelle Hemp Seed Oil
179 kr
 
4,6
4.57 / 5
Betyg: 4.57 / 5

Olja med hälsosamma fetter

Hampafröoljan pressas fram från hampafrön och är naturligt rik på fettsyror som är viktiga för en normal hjärt- och kärlhälsa. Bland annat innehåller den linolsyra från omega-6 som är en essentiell fettsyra och som inte kan produceras av kroppen. Linolsyra får vi istället i oss från kosten och hampafröoljan är en god källa till detta. Hampafröoljan innehåller också gammalinolensyra som har antiinflammatoriska egenskaper, samt omega-9 vars fettsyror är positiva för det goda kolesterolet i kroppen. Läs mer om de essentiella och hälsosamma fettsyrorna omega-3 och omega-6.

Hampafröoljan används inom hudvård och hårvård eftersom den både kan hjälpa till att dämpa irritation och inflammation i huden och samtidigt är mjukgörande. Hampaolja i håret ger ett glansigt hår fullt av lyster.

Hampafröolja tillsammans med naturliga oljor och en god sallad.