Hampafröolja

Den vegetabiliska hampafröoljan (även kallad hampfröolja eller hampaolja) är en mild och god olja som har en lätt nötig smak. Den innehåller flera hälsosamma fettsyror från omega-3 och omega-6, och kan även användas för utvärtes bruk som hårolja eller hudolja.

Olja med hälsosamma fetter

Hampafröoljan pressas fram från hampafrön och är naturligt rik på fettsyror som är viktiga för en normal hjärt- och kärlhälsa. Bland annat innehåller den linolsyra från omega-6 som är en essentiell fettsyra och som inte kan produceras av kroppen. Linolsyra får vi istället i oss från kosten och hampafröoljan är en god källa till detta. Hampafröoljan innehåller också gammalinolensyra som har antiinflammatoriska egenskaper, samt omega-9 vars fettsyror är positiva för det goda kolesterolet i kroppen. Läs mer om de essentiella och hälsosamma fettsyrorna omega-3 och omega-6.

Hampafröoljan används inom hudvård och hårvård eftersom den både kan hjälpa till att dämpa irritation och inflammation i huden och samtidigt är mjukgörande. Hampaolja i håret ger ett glansigt hår fullt av lyster.

Hampafröolja tillsammans med naturliga oljor och en god sallad.

Läs mer
Filtrera
Sortering
Popularitet
Filtrera
Hemp Seed Oil
100 ml
Loelle Hemp Seed Oil
179 kr
4,7
4.7
Betyg: 4.7 / 5