Brun utan sol

Solkysst hy är något som många av oss drömmer om och önskar oss året runt. En naturlig solbränna får oss att känna oss fräscha och livar upp den grå vardagen. Med hjälp av en effektiv brun utan sol, kan du få just det naturliga resultat du vill ha, även när vintermörkret smyger sig på. En bra brun utan sol är lätt att applicera och håller länge.

Solkysst hud utan sol

Brun utan sol finns både som kräm för kropp och ansikte, och som spraytan - en smidig soldusch som du enkelt fixar hemma i badrummet. Self tanning har många fördelar för dig som vill ha en gyllenbrun hy. Du slipper de skadliga strålarna från sol eller solarium och det är ett mer ekonomiskt alternativ än en soldusch på salong. Du kan själv bestämma hur kraftfull brun nyans du vill ha genom att lägga på ett eller flera lager tanning. En spraytan håller ca en vecka innan du behöver bättra på färgen, och det samma gäller för spraytan på salong eftersom huden hela tiden förnyar sig.

För dig som vill bibehålla en fin bränna året runt utan att behöva smörja in dig är kosttillskott med betakaroten ett utmärkt alternativ. Betakaroten är ett förstadium till vitamin A och lagras i huden, där det bidrar till att ge huden en solkysst nyans. Har man tillräckliga nivåer betakaroten i kroppen gör detta dessutom att man inte bränner sig lika lätt och därför äter många betakarotentillskott en tid innan de åker på solsemester.

Tips för den perfekta gyllenbruna tonen

För att få den perfekta bruna nyansen och ett långvarigt resultat ska du tänka på att först tvätta huden noggrant, gärna med en peeling. Avsluta sedan med att smörja in områden som lätt blir torra, exempelvis armbågar och knän. Det ger ett jämnare och mer långvarigt resultat. Stryk eller spraya sedan ett jämnt lager brun utan sol över kropp och ansikte, börja med ett lager först och använd fler lager om du vill ha en starkare brun ton. Kom ihåg att knän och händer lätt blir kraftigt bruna när färgen lägger sig i hudvecken, så undvik att lägga för mycket färg där.

Tänk på att låta färgen torka ordentligt innan du tar på kläder och vänta gärna med att duscha på åtminstone några timmar beroende på vilken produkt du använder dig av. Är du för snabb riskerar färgen att färga av sig på kläderna och mattas av på huden. Har du i grunden en mycket ljus hudton bör du börja försiktigt med ett lager färg för att kontrollera hur kraftigt brun du blir. Om du redan är lite solbrun eller i grunden har ett mörkare pigment, kan du testa att lägga på fler lager brun utan sol.

Läs mer
Filtrera
Sortering
Popularitet
Filtrera
Varutyp
Lotion3 Droppar1
Varumärke
Bioregena1 Alga Maris1 Dr Hauschka1 Rosenserien1
Fri från
Fri från alkohol 2
Sortering
Popularitet
Filtrera
Filtrera 4 produkter
Varutyp
Lotion3 Droppar1
Varumärke
Bioregena1 Alga Maris1 Dr Hauschka1 Rosenserien1
Fri från
Fri från alkohol 2
Sortering
Popularitet
Bronzing Tint
18 ml
Dr Hauschka Translucent Bronzing Tint
329 kr
4,5
4.5
Betyg: 4.5 / 5
Self Tan
100 ml
Rosenserien Self Tan
275 kr
4,6
4.6
Betyg: 4.56 / 5