Rabarberkompott

Förgyll din måltid med en frisk dessert av sommarnens smaker. Kompotten är inte bara god och vacker, utan dessutom kalorisnål. Du kan enkelt göra den fri från laktos och gluten.

Bild: Superfruit

Rabarberkompott

Ingredienser till 4 port

Näringsinnehåll 1 port

5 dl rabarber
2,25 dl kokospalmsocker
0.5 dl vatten
0,5 tsk kardemumma
0,5 vaniljstång
3 dl turkisk yoghurt
1 msk agavesirap
2 st kardemummabiscottis
Energi209 kcal
Protein4 g
Kolhydrater32 g
Fett0 g
BCAA8 g

Gör så här:

Ansa rabarbern och hacka upp i bitar. Koka på svag värme ihop med socker tills rabarbern blivit mjuk. Undvik att röra för mycket under tiden. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda med yoghurten och fördela blandningen i små portionsskålar. Ringla lite agavesirap över, häll sedan på kompotten och toppa med kaksmul.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Superfruit