Rabarberkompott

Förgyll din måltid med en frisk dessert av sommarnens smaker. Kompotten är inte bara god och vacker, utan dessutom kalorisnål. Du kan enkelt göra den fri från laktos och gluten.

Bild: Superfruit

Rabarberkompott

Ingredienser till 4 port

Näringsinnehåll 1 port

5 dl rabarber
2,25 dl kokospalmsocker
0.5 dl vatten
0,5 tsk kardemumma
0,5 vaniljstång
3 dl turkisk yoghurt
1 msk agavesirap
2 st kardemummabiscottis
Energi209 kcal
Protein4 g
Kolhydrater32 g
Fett0 g
BCAA8 g

Gör så här:

Ansa rabarbern och hacka upp i bitar. Koka på svag värme ihop med socker tills rabarbern blivit mjuk. Undvik att röra för mycket under tiden. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda med yoghurten och fördela blandningen i små portionsskålar. Ringla lite agavesirap över, häll sedan på kompotten och toppa med kaksmul.

Ingredienser

 
Superfruit Raw Agave Sirap
 
Superfruit Coconut Sugar

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Relaterade artiklar

 

Chiaproteinfluff i vaniljsmak

Tillaga en fluffig succédessert rik på både protein, fiber & nyttiga fettsyror.
 

Glutenfria bananpannkakor

Gluten- och laktosfria amerikanska bananpannkakor!
 

Raw Chokladmousse

Chokladmousse baserad på råchoklad och avokado.
 

Chiapudding

Grundrecept på chiapudding. Variera med olika smaker!
 

Glutenfri jordgubbspaj

Somrig paj med bovetemjöl som även passar dig som inte tål gluten.
 

Chokladbomb

Tycker du om choklad är denna chokladdröm ett måste för dig.
 

Jordgubb och balsamic proteinkompott

Lyxig kompott som nyttig dessert eller ett riktigt gott mellanmål.
 

Chokladpaj med proteinfyllning

Perfekt paj för alla chokladälskare som vill ha ett nyttigare alternativ.
 

Lakritspannacotta med hallon

Lakritspannacotta - en riktig drömdessert för dig som är lakritsfantast!
 

Mugcake - choklad

En underbar mugcake med chokladsmak som görs på bara någon minut i micron
Visa fler
Staff ▲