Bakad sötpotatis med linsröra, mangosalsa och limeyogurt

Bakad sötpotatis med linsröra.

Ingredienser till 2 port.

2 st sötpotatisar

Linsröra

2 dl röda linser
1 st gul lök
1 klyfta vitlök
1 st röd paprika
1 st grön paprika
½ färsk jalapeño
400 g krossade tomater (en burk)
4 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 st buljongtärning (grönsak)
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk gurkmeja

Mangosalsa

½ gurka
1 ask körsbärstomater
1 st mango
½ hackad röd chili
Juice från en lime
Hackad koriander/persilja eller din favoritkrydda


Limeyogurt

2 dl turkisk yogurt
1 st lime, både skal och juice
Salt och peppar efter smak

Tillagning:

1. Sätt på ugnen på 200 grader och lägg in potatisarna direkt på gallret eller på en plåt i crika 45 min.

2. Skölj linserna och fräs dom tillsammans med hackad lök, vitlök, tomatpuré och kryddor.

3. Häll på krossade tomater och hälften av vattnet och låt puttra i 10 minuter.

4. Rör om då och då och späd på med vatten när det börjar tjockna.

5. Lägg i hackad paprika och jalapeño och buljongtärningen.

6. Koka på svag värme i 15 minuter och spä hela tiden på med vatten efter önskad tjocklek på grytan.

7. Skär ett snitt i sötpotatisen och lägg i röran, toppa med salsa och limeyogurt.


Ingredienser

 
Grönsaksbuljong
 
Stark Paprika
 
Röda Splitlinser
 
Gurkmeja

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej