Aktuella artiklar | Hälsa | Kost & kosttillskott | Träning | Recept | Skönhet | Naturliga oljor | Miljövänligt | Inspiratörer

Ugnsbakad aubergine med linsröra

Fyll auberginer med linsröra och njut av en god, nyttig och mättande rätt. Med fantastiska smaker från örter och lök! Går även att göra vegansk.

Fylld aubergine med linsröra på en tallrik.

Ingredienser
2 auberginer
olivolja
2 dl röda linser
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
500 g passerade tomater
1 tsk oregano
1 tsk timjan
Valfritt: Salt och svartpeppar, toppa med valfri ost

Gör så här:
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Dela auberginerna på längden och gröp ur mittendelen. Det kan vara lagom att lämna ungefär 1 cm längs kanten. Spara köttet. Pensla lite olivolja på auberginerna och grädda i ugnen i 10-15 minuter. Skär det urgröpta aubergineköttet i mindre bitar.
3. Koka linserna i osaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. De ska fortfarande ha ett visst tuggmotstånd.
4. Finhacka löken och lägg den i en stekpanna med olivolja. Pressa ner vitlöken och bryn i några minuter. Vänd ner aubergineköttet och blanda med löken.
5. Tillsätt de passerade tomaterna och låt koka upp. Tillsätt därefter kryddorna och låt sedan såsen småkoka på spisen i ungefär 15 minuter. Tillsätt sedan de kokta linserna och blanda.
7. Fyll de ugnsbakade auberginerna med linsröran. Om du vill ha riven ost, strö över den. Grädda i ugnen i ungefär 10 minuter, eller tills osten smält och fått en fin gyllenbrun färg.

Ingredienser

 
Röda Splitlinser
 
Extra Virgin Olivolja
 
Havssalt Finmalet
 
Havssalt Grovmalet
 
Gourmet Jodsalt
 
Himalayasalt Fint
 
Himalayasalt Svart
 
Extra Virgin Olivolja
 
Eko Olivolja m Citron
 
Oregano EKO
 
Timjan EKO
 
Keltiskt Havssalt Fint
 
Keltiskt Havssalt
 
Celtic Havssalt Fint
 
Celtic Havssalt Grovt
 
Olive Oil Spray

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Lär dig mer

 
Bakad sötpotatis med linsröra, mangosalsa och limeyoghurt

Bakad sötpotatis med linsröra, mangosalsa och limeyoghurt

Smakrik linsröra i bakad sötpotatis med syrlig limeyogurt och mangosalsa.
 
Vegansk Janssons frestelse med aubergine

Vegansk Janssons frestelse med aubergine

Vegansson är en vegansk variant på Janssons Frestelse - perfekt på midsommarbordet!
 
Vegansk senapssill med aubergine

Vegansk senapssill med aubergine

En vegansk variant på senapssill som lagas med aubergine och klassisk 1-2-3-lag.
 
Receptmeny för en detox

Receptmeny för en detox

Hur och vad kan man egentligen äta under en detox? Här är en komplett meny!
 
Mat för dig med IBS-mage

Mat för dig med IBS-mage

Lindra IBS-mage med enkla medel.
 
Vegansk matjessill

Vegansk matjessill

En vegansk variant på klassisk matjessill, här med tofu eller aubergine.
 
Snabb moussaka

Snabb moussaka

Nyttigt och kalorisnålt i form av köttfärsfyllda auberginer.
 
5:2 Dieten

5:2 Dieten

5:2 dieten går ut på att fasta två dagar i veckan och äta som vanligt i fem.
 
Havrefrallor med fyllning

Havrefrallor med fyllning

Baka saftiga havrefrallor och fyll dem med goda röror som mättar.
 
Vad är AIP-kost?

Vad är AIP-kost?

Läs mer om AIP, en kosthållning som har fokus på maghälsa.
 
Kost för hjärna, minne och koncentration

Kost för hjärna, minne och koncentration

Vilken är egentligen den bästa kosten för vår hjärna?
 
Nyårslöftet: Träna för hälsa

Nyårslöftet: Träna för hälsa

Följ Peters resa för att bli starkare, mer aktiv och få mer energi
 
Colostrum, råmjölk

Colostrum, råmjölk

Colostrum, råmjölk, är en extra näringsrik mjölk med immunglobuliner.
 
Linsbiffar

Linsbiffar

Njut av nyttiga, glutenfria linsbiffar i matlådan eller till middag.
 
5 tips för en mer hållbar semesterkost

5 tips för en mer hållbar semesterkost

Vi listar våra bästa tips för hur håller en hälsosam kost under semestern.