Aktuella artiklar | Hälsa | Kost & kosttillskott | Träning | Recept | Skönhet | Naturliga oljor | Miljövänligt | Inspiratörer

Glutenfri tabbouleh med quinoa

Tabbouleh är en fräsch och smakrik persiljesallad som är populär i det libanesiska köket. Passar perfekt som gott tillbehör eller som en egen rätt. Här med quinoa istället för bulgur för att göra rätten glutenfri.

Tabbouleh med quinoa.Med quinoa istället för bulgur blir din tabbouleh glutenfri.

Ingredienser 2 port
2 dl quinoa
4 knippen persilja (ca 2 dl hackad)
2-4 st tomater
0,5 dl hackad mynta
6 matskedar citronsaft
0,5 dl olivolja
Valfritt: Rödlök efter tycke och smak
Citronskiva till garnering

Gör så här:

1. Koka quinoan efter anvisningarna på paketet. Låt svalna.

2. Plocka bladen från persiljan och skär dem fint. Skär även myntan fint.

3. Hacka sedan salladslökarna, tomaterna och den eventuella rödlöken.

4. Blanda ihop allt du har hackat med den kokta quinoan.

5. Tillsätt citronsaft samt olivolja och blanda. Salta sedan efter tycke och smak.

Ingredienser

 
Röd Quinoa
 
Extra Virgin Olivolja
 
Citronsaft Eko
 
Quinoa Eko

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej