0 produkter
0 kr
Letar du efter ett nyttigt alternativ att servera på gottebordet? Dessa chokladtryfflar är ljuvligt krämiga och dessutom fria från gluten och raffinerat socker. Njut av både en, två och fem utan att få dåligt samvete!
Ingredienser |
| ||||||||||||
Ger ca 20 st | |||||||||||||
100 g mörk choklad, minst 70 % | |||||||||||||
1 msk kokosolja | |||||||||||||
15 dadlar | |||||||||||||
Förslag på smaksättning | |||||||||||||
Nejlika, kardemumma, kanel | |||||||||||||
Saffran | |||||||||||||
Apelsinsaft | |||||||||||||
Lakritspulver |
Börja med att göra dadelpuré. Lägg dadlar (ca 15 st) i vatten och låt ligga i ca 20 minuter. Lägg dadlarna i en mixer och mixa tills du har en slät pure.
Smält chokladen över ett vattenbad. Blanda samman choklad, dadelpuré och kokosolja. Tillsätt sedan valfri smaksättning och rör om.
Ställ smeten i kylen och vänta ungefär en timme. När smeten stelnat lite och fått en fastare konsistens kan du enkelt forma små tryfflar. Rulla slutligen tryfflarna i kakao.
För bästa hållbarhet bör tryfflarna förvaras i kylskåp.