Artikelsida | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Hudvård & skönhet | Naturliga oljor

Glutenfria chokladmuffins med dadlar

Prova ett underbart recept på riktigt saftiga muffins med frosting - helt utan tillsatt socker! Sötman kommer från färska dadlar och du gör en frosting av kokosgrädde. Ett lite nyttigare alternativ men så gott!

Glutenfria chokladmuffins med frosting med chokladsmak.

Ingredienser till 12 st muffins:
• 12 st färska dadlar utan kärnor
• 3 st ägg
• 1 dl mandelmjöl
• 3 msk kakao
• 3 msk kokosolja
• 1 msk agavesirap
• 1 tsk vaniljsocker
• 48 st chokladknappar eller små bitar av mörk choklad

Gör så här:

  • Mixa dadlarna tillsammans med äggen med en stavmixer.
  • Blanda vaniljsocker, mandelmjöl, kakao och bakpulver i en skål. Kakaon klumpar sig lätt så tryck ut klumparna ordentligt så allt blandar sig.
  • Häll i de torra ingredienserna i dadelsmeten och tillsätt kokosolja och agavesirap. Vispa till en slät och fluffig smet.
  • Häll smeten i små formar till hälften. Lägg i 4 st chokladknappar i varje form och häll på mer smet ovanpå.
  • Grädda på 175 grader i 8-9 minuter. Passa noga eftersom de kan bli torra om de får stå för länge. Testa gärna genom att trycka i en tandpetare efter ca 8 minuter. Om tandpetaren blir lite kladdig får du riktigt saftiga muffins.

Ingredienser till frosting:
• 12 st färska dadlar
• 2 dl kokosgrädde
• 1 msk kakao
• 2 msk chokladknappar eller 30 gram hackad mörk choklad

Gör så här:

  • Mixa dadlarna med kokosgrädde med en stavmixer.
  • Smält chokladknapparna i mikron eller i ett vattenbad.
  • Blanda ihop chokladen med kakaon och dadelsmeten.
  • Häll i en spritspåse och låt den stå i kylen någon timme så den stelnar till lite innan du spritsar på muffinsen.
  • Förvara muffinsen i kylen.

Ingredienser

 
Mandelmjöl
 
Agavesirap
 
Vaniljpulver EKO
 
Kakaopulver EKO
 
Virgin Kokosolja

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Relaterade artiklar

 

Glutenfri diet

Varför glutenfritt? Och vad är glutenintolerans? Det kan du läsa om här.
 

Choklad och kakao

Sanningen bakom kakao och choklad, och dess nyttigheter.
 

Glutenfria pepparkakor

Knapriga, nyttiga och underbart goda pepparkakor som är gluten- och sockerfria.
 

Glutenfri jordgubbspaj

Somrig paj med bovetemjöl som även passar dig som inte tål gluten.
 

Chokladpaj med proteinfyllning

Perfekt paj för alla chokladälskare som vill ha ett nyttigare alternativ.
 

Julens ischoklad med kokosolja

Äntligen kan du göra den klassiska ischokladen mer nyttig med kokosolja!
 

Mandelmjöl

Mandelmjöl är rikt på protein och passar utmärkt för LCHF och glutenfri bakning.
 

Rabarbermuffins

Njut av rabarberfyllda muffins som både är nyttiga och goda.
 

Glutenfria bananpannkakor

Gluten- och laktosfria amerikanska bananpannkakor!
 

Chokladtryfflar

Ljuvligt goda chokladtryfflar som du kan njuta med gott samvete.
 

Påsktårta med choklad

Njut av en nyttigare tårta i påsk med detta underbart goda recept.
 

Jordnöt och chokladfudge

Ett lite nyttigare alternativ till godis!
 

Paj med blåbär och mandelmjöl

En härlig paj gjord på antioxidantrika blåbär och mandelmjöl.
 

Citron-kokosmuffins

Njut av en härlig muffin till kaffet, med smak av citron och kokos.
 

Äppelmuffins

Ljuvligt goda äppelmuffins som är både nyttiga och proteinrika.
 

Raw Chokladmousse

Chokladmousse baserad på råchoklad och avokado.
 

Chokladbitar

Gott supergodis, gärna med en kopp kaffe! Alla vet att mörk choklad är nyttigt!
 

Havre- och chokladpudding

Smarrig chokladpudding till frukost eller mellanmål.
 

Varm havrechoklad

Värm dig med en kopp god och nyttig havrechoklad.
 

Chokladbomb

Tycker du om choklad är denna chokladdröm ett måste för dig.