Påsktårta med choklad
En enkel påsktårta med smak av choklad som även är helt fri från gluten.
Ingredienser |
| ||||||||||||
1 tårta, ca 12 bitar | |||||||||||||
Botten | |||||||||||||
1 dl solroskärnor | |||||||||||||
15 dadlar | |||||||||||||
Fyllning | |||||||||||||
400 g färskost | |||||||||||||
2 dl creme fraiche | |||||||||||||
0,5 dl starkt, kallt kaffe | |||||||||||||
100 g mörk choklad | |||||||||||||
2 ägg | |||||||||||||
3/4 dl stevia strö | |||||||||||||
Topping | |||||||||||||
Smält mörk choklad |
Tillredning:
Lägg dadlarna i blöt i minst 1 timme. Ta upp dadlarna ur blötläggningsvattnet och mixa dem till en slät puré. Blanda ner solroskärnorna och mixa på nytt.
Klä en springform med bakplåtspapper och tryck ut blandningen i formen. Ställ in i kylen så länge.
Blanda cream cheese och creme fraiche till en slät smet. Tillsätt kaffet under omrörning.
Smält chokladen över vattenbad och rör sedan ner den smälta chokladen i smeten.
Blanda ägg och stevia i en separat bunke och blanda sedan ner äggsmeten i färskostsmeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Kakan ska vara lite dallrig i konsistensen när du tar ut den ur ugnen. Låt kakan svalna och ställ sedan in den i kylen över natten. Ringla över smält choklad innan servering.