Kladdkaka på dadlar
Njut av en glutenfri kladdkaka gjord på dadlar som bidrar till en naturlig sötma och härligt kladdig kladdkaka med gott samvete. Denna kladdkaka innehåller inget tillsatt socker eller smör.

Ingredienser |
• 2 dl mandelmjöl |
• 3 msk riven kokos |
• 4 msk kakao |
• 1 tsk bakpulver |
• 0,5 tsk salt |
• 100 g dadlar (ca 10 st) |
• 1 msk Nicks fiber honey |
• 3 ägg |
• 2 msk kokosolja |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smöra och bröa en form med löstagbara kanter med lite kokosolja och riven kokos.
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Mixa dadlar och honung till en slät smet i en matberedare eller med en stavmixer. Tillsätt äggen och mixa igen. Smält kokosoljan.
- Häll över de torra ingredienserna i äggsmeten och sedan kokosoljan. Mixa eller blanda tills du får en jämn smet, häll sedan smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 8-10 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Kladdkakan kommer att stelna till något när den fått svalna av. Ställ kakan i kylen eller låt den stå ute 1 timme så att den får svalna av innan du serverar den.
- Servera med vaniljkvarg, kokosgrädde, sockerfri glass samt färska bär eller frukt.