Pannkakstårta med citron, rostad kokos och chokladfrosting
En härlig pannkakstårta gjord på proteinpannkakor. En efterrätt som alltid går hem. Denna med härlig och frisk citron, rostad kokos och en len chokladfrosting.
Ingredienser |
1 paket Core Swedish Pancakes |
Fyllning |
300 g kesella naturell |
1,5 dl riven kokos |
Rivet skal från 1/2 citron |
1 msk agavesirap eller flytande honung |
Topping |
12 st färska dadlar |
2 dl kokosgrädde |
1 msk kakao |
2 msk mörka chokladknappar eller 30 gram mörk choklad |
Färska bär |
Pannkakor: Blanda hälften av pannkasmixen med 2 msk kakao och resterande som vanligt i en separat skål. Stek pannkakorna och låt dom svalna.
Fyllning: Rosta riven kokos i en torr stekpanna tills dom blir gyllenbruna.
Skölj citronen och riv på finaste delen på rivjärnet. Blanda kesellan, rostade kokosen, citronskal och agavesirap eller om du föredrar honung.
Topping: Mixa dadlarna med kokosgrädde med en stavmixer. Smält chokladknapparna i mikron eller i ett vattenbad och blanda sedan ihop chokladen med kakaon och dadelsmeten.
Häll i en spritspåse och låt den stå i kylen någon timme så den stelnar till lite innan du spritsar på tårtan.
Dekorera med färska bär, citronmeliss eller mynta och ev ätbara blommor och rivet citronskal.