Recept på julig sallad

Fyll salladen med juliga smaker och inspireras till ett grönare julbord.

Julig sallad i en träskål.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi107 kcal
Protein2,7 g
Kolhydrater9,8 g
Fett5,7 g
Fibrer3,7 g
Räcker till 6 personer
200 g bladspenat
1 dl valnötter
1 granatäpple
1 apelsin
1-2 röda paprikor
1/2 dl russin
1/2 gurka

Tillredning:

Hacka spenat, paprika och gurka och lägg i en salladsskål.

Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna, blanda ner i spenatblandningen.

Hacka valnötterna grovt. Skiva apelsinen och dela varje skiva i fyra delar. Toppa salladen med de hackade valnötterna, apelsinbitarna och russinen. Klart att servera!

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost