0 produkter
0 kr
Denna asiatiska sallad med shiratakinudlar och svamp går snabbt att förbereda och blir en perfekt lunch att ta med till jobbet. Härliga smaker med krispiga grönsaker, syrlig lime och kryddig ingefära.
Ingredienser till 2 portioner: |
• 1 paket Shiratakinudlar |
• 2 st vårlökar |
• 1 stor morot |
• 1 paket sockerärtor |
• 1 st röd paprika |
• 75 g Enoki, ostronskivling eller Shiitake (eller blanda alla tre svampar) |
Marinad: |
• 0.5 dl japansk soja |
• 1 st lime |
• 1 tsk sesamolja |
• 1/2 färsk chili |
• 1 vitlöksklyfta |
• Färsk ingefära |
Gör så här:
Tillred nudlarna enligt instruktionerna på paketet. Strimla vårlök, morot, sockerärtor och paprika tunt. Dela svampen i munsstora bitar.
Marinad:
Riv limeskal och pressa sedan ur saften i samma skål. Blanda med hackad chili, skivad vitlök och riven ingefära. Häll i soja och sesamolja och häll sedan marinaden över grönsaker och nudlar.
Låt blandningen dra minst en timme i kylskåp (eller kylväska!) innan servering.