Snabb moussaka
Fyll auberginer med köttfärsröra och njut av en god, nyttig och mättande rätt som smakar fantastiskt av örter och lök.
Ingredienser |
| ||||||||||||
4 portioner | |||||||||||||
2 auberginer | |||||||||||||
olivolja | |||||||||||||
500 g nötfärs | |||||||||||||
1 gul lök | |||||||||||||
3 vitlöksklyftor | |||||||||||||
500 g passerade tomater | |||||||||||||
1 tsk oregano | |||||||||||||
1 tsk timjan | |||||||||||||
salt och svartpeppar | |||||||||||||
1,5 dl riven mager ost | |||||||||||||
Tillredning
Värm ugnen till 225 grader.
Dela auberginerna på längden och gröp ur mittendelen så att du får som en urgröpning. Det kan vara lagom att lämna ungefär 1 cm längs kanten. Spara köttet. Pensla lite olivolja på auberginerna och grädda i ugnen i 10-15 minuter. Skär aubergineköttet i mindre bitar.
Finhacka löken och lägg den i en stekpanna. Pressa ner vitlöken och bryn i några minuter. Vänd ner aubergineköttet och blanda med löken. Tillsätt köttfärsen och de passerade tomaterna och låt koka upp. Tillsätt därefter kryddorna och låt sedan såsen småkoka på spisen i ungefär 15 minuter.
Fyll de ugnsbakade auberginerna med köttfärsröran och strö sedan över riven ost. Grädda i ugnen i ungefär 10 minuter, eller tills osten smält och fått en fin gyllenbrun färg.