Pannkakstårta med vaniljkvarg
En riktig klassiker på sommarfest är pannkakstårtan, som går att variera i all oändlighet.
I denna variant använde vi kokosvatten i smeten för en extra god smak och varvade pannkakorna med mättande vaniljkvarg och vår egen hasselnötskräm. Pannkakstårtan blir lika uppskattad av barn som vuxna och är dessutom rolig att bygga ihop tillsammans! Om det är svårt att få tårtan att stå upprätt kan du sticka ned tandpetare som stöd.
Ingredienser |
• 1 paket Core Protein Pancakes |
• 500 ml Vita Coco Kokosvatten (eller vanligt vatten) |
• 1 burk (200 g) Svenskt Kosttillskott Hazelnut Spread eller White Chocolate Spread |
• 500 g naturell yoghurtkvarg |
• 2 tsk vaniljextrakt |
• 2 msk agavesirap |
Topping: |
• Färska jordgubbar |
• Vit choklad |
• Citronmeliss, mynta eller annat grönt |
Gör såhär:
Blanda pannkakorna enligt instruktionerna på paketet och stek, gärna i kokosolja. Blanda 100 gram av yoghurtkvargen med Hazelnut Spread och 100 gram med vaniljextrakt och agavesirap. Varva pannkakorna med Protein Spread Hazelnut eller White Chocolate och vaniljkvargen och toppa det sista lagret med vaniljkvarg. Dekorera med skivade jordgubbar och riven vit choklad samt en kvist citronmeliss eller mynta. Klart!