Artikelsida | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Hudvård & skönhet | Naturliga oljor

Nyttiga bananpannkakor

Dessa glutenfria pannkakor gör du enkelt med bananer och keso. Perfekta både som mellanmål och dessert, eller kanske till frukost?

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi294 kcal
Protein23 g
Kolhydrater15,5 g
Fett15 g
Fibrer3 g
2 portioner
1 banan
4 ägg
1 dl keso
1 msk kokosmjöl
2 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver

Tillredning

Blanda ner ägg och banan i en mixerskål och mixa sedan till en jämn smet. Blanda ner keso, kokosmjöl och vaniljpulver och rör om tills du har en slät smet.

Klicka ut små plättar i en varm stekpanna och stek pannkakorna på medelhög värme tills de fått fin färg. Servera förslagsvis med sirap, blåbär och riven kokos.

Ingredienser

 
Pancake Syrup
 
Kokosfibermjöl
 
Riven Kokos
 
Kokosmjöl

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Relaterade artiklar

 

Glutenfria bananpannkakor

Gluten- och laktosfria amerikanska bananpannkakor!
 

Proteinrika saffranspannkakor

Saffranspannkakor utan gluten och tillsatt socker, dessutom rika på protein!
 

Proteinrika pannkakor med chiasylt

Glutenfria, proteinrika pannkakor som serveras med underbar chiasylt.
 

Nyttiga hallongrottor

En smaksensation där sött möter krispigt. Naturligt och fantastiskt gott!
 

Nyttiga äpple- och kanelmuffins

Nyttiga och goda bakverk gjorda på kokosmjöl och pofiber och fyllda med protein.
 

Nyttiga hamburgare

Saftiga och goda hamburgare som serveras med ljuvliga tillbehör.
 

Pannkakor med mullbär

Smarriga pannkakor med mullbär.
 

Nyttigare schnitzel

Prova att göra egen schnitzel med detta enkla och lite nyttiagre recept.
 

Nyttig pannkakstårta

En proteinrik pannkakstårta för både stora och små.
 

Kokossocker - ett nyttigare alternativ till socker

Byt ut ditt vanliga socker mot ett näringsrikare kokossocker.
 

Nyttiga mellanmål på veganskt vis

Våra Hälsoinspiratörer tipsar om fyra mellanmål som är nyttiga och veganska!
 

Kokosplättar

De gluten- samt laktosfria kokosplättarna är ett nyttigare alternativ till de klassiska pannkakorna.
 

Därför är chiafrön nyttiga

Chiafrön är nyttiga hälsofrön fulla av protein, omega-3 och kostfibrer.
 

Spirulinaplättar

Lättlagade, gröna spirulinaplättar som är lika nyttiga som goda.
 

Våfflor med protein

Fantastiskt goda våfflor helt utan gluten och tillsatt socker.
 

Glutenfria pepparkakor

Knapriga, nyttiga och underbart goda pepparkakor som är gluten- och sockerfria.
 

Glögg med incabär

En av julens måsten är helt klart glögg! Detta recept bjuder på en spännande och välsmakande twist av den klassiska glöggen.
 

Semlor med chia

Baka semlor till fettisdagen på ett nyttigare vis - här med chiafrön.
 

Pannkakstårta med vaniljkvarg

En god och mättande pannkakstårta fylld med vaniljkvarg och hasselnötskräm.
 

Havtorn

Havtorn är ett vanligt bär med ovanligt nyttiga egenskaper.
 

Kolesterolvänliga ämnen

Vad ska man äta för att bibehålla ett hälsosamt kolesterolvärde? Inspireras här!
 

Uppstart efter semestern

Efter en skön semester är det dags att hitta tillbaka till hälsosamma vanor.
 

Alger

Alger är mycket näringsrika och finns i flera olika varienter som hälsokost.
 

Välj rätt mat på julbordet

Behåll formen i jul genom att välja rätt mat på julbordet!
 

Så gör du ditt nyårslöfte till en livsstil

Uppnå nyårslöftet om att bli mer hälsosam! Våra hälsoinspiratörer guidar dig!
 

Acai- det näringsrika superbäret

Acai är ett blålila bär från Sydamerika som har mycket högt näringsinnehåll.
 

Allt om superlivsmedlet kokosolja

Kokosnöten innehåller nyttiga fettsyror och har en rad användningsområden.
 

Därför pratar alla om superalgen Chlorella

Den supernyttiga algen chlorella innehåller stora mängder näring och vitaminer.
 

Därför är Svart te nyttigt

Hur tillverkas egentligen svart te och vad innehåller det för nyttiga ämnen?
 

Allt om den näringsrika maskrosen

Visste du att maskrosen inte bara är ett ogräs utan också nyttig som hälsokost?
 

Viktiga tillskott under graviditeten

Vid en graviditet uppstår många frågetecken, vad är okej att äta och vad bör man undvika?