Macapulver

Macaroten växer i Peru och har ett rikt innehåll av näringsämnen. Rent macapulver som blandas i dryck används idag som ett energigivande näringstillskott som många upplever vara stärkande.

  • Macarotens näring
  • Macaroten i pulverform

Macarot med macapulver

Macarotens näring

Macaroten härstammar från Peru i Sydamerika, där den växer högt upp i Anderna. Där är klimatet hårt, med varma dagar och kalla nätter, vilket har gjort macaroten extra tålig. Roten liknar till utseendet en kålrot men smakar mer som pepparrot, en säregen och distinkt smakupplevelse. Roten kallas ibland för Amazonas ginseng, och har liksom ginsengroten länge använts och uppskattats i uppiggande syfte.

Macaroten är mycket rik på vitaminer och mineraler, och har höga halter av bland annat vitamin C och E, järn, selen, kalium och zink. Macaroten är även rik på fiber och flera aminosyror.

Macaroten i pulverform

Hos oss finns macaroten att få tag i främst i pulverform, men förekommer även i kapslar. Pulvret blandas smidigast i en smoothie där den kraftfulla smaken kan tonas ned. En enstaka tesked räcker för att få en extra dos vitaminer, mineraler och fiber och det ger en bekvämt uppiggande känsla. Macapulver kan ses som en naturlig uppladdning på morgonen eller före ett träningspass.

Vill du testa macapulver? Prova att blanda en tesked pulver i ett 3 dl fruktjuice och mixa tillsammans med en banan och eventuellt andra frukter. En krämig smoothie som ger ny kraft!

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Svensk Hälsokost