Lax med teriyaki

Lax är fullt av nyttiga näringsämnen och med knapriga sesamfrön, söt teriyakisås och syrlig lime får laxen en fantastiskt god smak.

Lax, teriyakisås och sesamfrön tillsammans med vitkål på en tallrik.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi650 kcal
Protein38,3 g
Kolhydrater64,5 g
Fett25 g
Fibrer6,5 g
4 portioner
4 laxfiléer á 125 g
0,5 dl teriyakisås
sesamfrön till panering
1 lime, saften
1/2 vitkålshuvud
4 port råris

Tillredning

Börja med att koka riset enligt instruktionerna på förpackningen. 

Ta fram två tallrikar och häll upp teriyakisås på den ena och sesamfrön på den andra. Vänd sedan laxfiléerna i teriyakisåsen och sedan direkt i sesamfröna. Stek fisken på medelhög värme i några minuter på varje sida tills den är genomstekt. 

Hyvla vitkålen med en osthyvel och lägg upp i en skål. Dela limen och pressa ner saften i riset och rör om. Servera sedan laxen med limeriset och vitkålen. Om du önskar kan du även hälla upp lite extra teriyakisås i en skål och servera vid sidan om. 

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost