0 produkter
0 kr
Julens dessert stavas pepparkakscheesecake. Denna är fri från gluten, raffinerat socker och är fantastiskt god!
Ingredienser |
| ||||||||||||
Ca 10 bitar | |||||||||||||
Botten: | |||||||||||||
20 st Glutenfria pepparkakor | |||||||||||||
50 g smör | |||||||||||||
Fyllning: | |||||||||||||
200 g Philadelphiaost 3 % | |||||||||||||
3 st gelatinblad | |||||||||||||
1 burk lättkesella | |||||||||||||
1 dl sukrin/sötin florsocker | |||||||||||||
Saft från 2 apelsiner | |||||||||||||
1 tsk mald nejlika |
Smält smöret och låt det svalna något. Krossa pepparkakorna med hjälp av en mortel eller mixer. Häll smöret över pepparkakssmulorna och blanda om. Tryck ut blandningen i botten på en springform och grädda i 10 minuter i 175 grader.
Mixa alla ingredienser till fyllningen utom gelatinbladen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ungefär 5 minuter. Ta upp bladen och smält dem över vattenbad. Blanda ner det smälta gelatinet i fyllningen och häll därefter fyllningen över den färdiggräddade pepparkaksbottnen.
Ställ cheesecaken i kylen och låt stå i 4-6 timmar.
När cheesecaken stelnat är den klar att serveras.