0 produkter
0 kr
Variera dina fiskrätter och prova att göra biffar av laxfilén - ett roligt och gott sätt att njuta av fisk och som dessutom passar både stora och små.
Ingredienser |
| ||||||||||||
4 portioner | |||||||||||||
500 g benfri laxfilé | |||||||||||||
1 dl hackad purjolök | |||||||||||||
1 lime | |||||||||||||
1 ägg | |||||||||||||
1/2 tsk salt | |||||||||||||
1 krm svartpeppar | |||||||||||||
1 vitlöksklyfta | |||||||||||||
Servera med | |||||||||||||
4 port mathavre | |||||||||||||
200 g machésallat |
Skär laxen i mindre bitar och lägg bitarna, lite i taget, i en mixerskål och mixa sedan till en slät puré. Flytta över smeten till en bunke och fortsätt sedan med resten av laxen tills all lax blivit mixad.
Blanda ner purjolök, ägg, salt och svartpeppar i smeten och rör om. Dela limefrukten och pressa ner saften i smeten. Pressa slutligen ner vitlöksklyftan och blanda noga. Forma smeten till biffar och stek dem 3-5 minuter på varje sida.
Koka mathavre enligt anvisningarna på förpackningen. Servera laxbiffarna med mathavre och machésallat.