Kyckling med örtsås och grönsaker
Om du letar efter något nyttigt och gott är detta rätten för dig! Kycklingens mjuka smak, en örtig dippsås och krispiga grönsaker som tillagats i ugnen - en utsökt kombination.
Ingredienser |
| ||||||||||||
2 portioner | |||||||||||||
2 kycklingfiléer | |||||||||||||
Salt och svartpeppar | |||||||||||||
6 potatisar | |||||||||||||
3 morötter | |||||||||||||
2 palsternackor | |||||||||||||
1 röd paprika | |||||||||||||
1 rödlök | |||||||||||||
Örtdipp | |||||||||||||
1 dl creme fraiche mini | |||||||||||||
1/2 tsk timjan | |||||||||||||
1/2 tsk basilika | |||||||||||||
1/2 tsk dragon | |||||||||||||
1/2 tsk oregano | |||||||||||||
1 krm koriander (malen) | |||||||||||||
1 pressad vitlöksklyfta |
Tillredning
Skala potatisen och löken och skär i klyftor. Skala även morötter och palsternackor och skär dem i stavar. Skölj paprikan och skär den skivor.
Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg alla rotfrukter och grönsaker på plåten. Ringla över lite olja och blanda runt grönsakerna så att alla blandas med oljan. Rosta i ugnen i ungefär 30 minuter.
Stek under tiden kycklingfiléerna på medelhög värme i några minuter på varje sida. De ska vara helt genomstekta. Krydda med salt och peppar.
Blanda samman creme fraiche och örter och servera tillsammans med kycklingen och de rostade grönsakerna.