0 produkter
0 kr
Om du gillar tacos kommer dessa mexikanska köttbullar alldeles säkert att göra succé. Tillsammans med nykokt pasta smakar de kryddiga köttbullarna ljuvligt gott.
Ingredienser |
| ||||||||||||
4 portioner | |||||||||||||
500 g nötfärs | |||||||||||||
1 påse tacokrydda (sockerfri) | |||||||||||||
1 ägg | |||||||||||||
1 dl vatten | |||||||||||||
2 vitlöksklyftor | |||||||||||||
2 msk ströbröd | |||||||||||||
Till servering | |||||||||||||
4 portioner pasta | |||||||||||||
Blanda tacokryddan med ströbrödet i en skål. Knäck ner ägget i kryddblandningen och tillsätt sedan vattnet. Pressa till sist ner vitlöksklyftorna och blanda om ordentligt. Rör om och ställ blandningen åt sidan i ungefär 10 minuter.
Blanda köttfärsen med kryddblandningen och rör om. Forma köttbullar och stek på hög värme i ungefär 3 minuter. Rör om i pannan då och då så att köttbullarna steks runt om. Sänk sedan värmen och stek i ytterligare 5-10 minuter.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och servera sedan med pastan med köttbullarna.