0 produkter
0 kr
Lax är fullt av nyttiga näringsämnen och med knapriga sesamfrön, söt teriyakisås och syrlig lime får laxen en fantastiskt god smak.
Ingredienser |
| ||||||||||||
4 portioner | |||||||||||||
4 laxfiléer á 125 g | |||||||||||||
0,5 dl teriyakisås | |||||||||||||
sesamfrön till panering | |||||||||||||
1 lime, saften | |||||||||||||
1/2 vitkålshuvud | |||||||||||||
4 port råris | |||||||||||||
Börja med att koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
Ta fram två tallrikar och häll upp teriyakisås på den ena och sesamfrön på den andra. Vänd sedan laxfiléerna i teriyakisåsen och sedan direkt i sesamfröna. Stek fisken på medelhög värme i några minuter på varje sida tills den är genomstekt.
Hyvla vitkålen med en osthyvel och lägg upp i en skål. Dela limen och pressa ner saften i riset och rör om. Servera sedan laxen med limeriset och vitkålen. Om du önskar kan du även hälla upp lite extra teriyakisås i en skål och servera vid sidan om.