Vegetarisk lasagne

Bjud på klassisk lasagne i ny, vegetarisk tappning. Detta recept är dessutom helt glutenfritt för att passa alla. Perfekt både i matlåda och för mer festliga tillfällen. 

Tips! Om du ska göra matlådor eller har många hungriga magar att mätta kan du enkelt dubblera satsen.

Vegetarisk och glutenfri lasagne serverad på ett fat.

Ingredienser
Näringsvärdeper bit
Energi314 kcal
Protein23 g
Kolhydrater33,8 g
Fett7,7 g
Fibrer7,3 g
4 bitar
6 glutenfria lasagneplattor
500 g passerade tomater
400 g quorn- eller sojafärs
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk paprikakrydda
1/2 ttsk spiskummin
salt
peppar
100 g riven ost (mager)
Rucola och tomater till servering.

Tillredning

Värm ugnen till 225 grader. 

Fräs quornfärs och pressad vitlök i en stekpanna och tillsätt sedan kryddorna och de passerade tomaterna. Låt såsen puttra på spisen i 5-10 minuter. 

Smörj en ugnsform och lägg två lasagneplattor i botten. Lägg sedan på ett lager av quornfärssåsen och täck sedan med två lasagneplattor. Lägg på ett nytt lager quornfärssås och avsluta med ytterligare ett lager lasagneplattor. Täck plattorna med det sista av quornfärssåsen och avsluta med att strö över den rivna osten. Grädda lasagnen i ugnen i 30-40 minuter, eller tills den fått fin färg. Servera sedan med valfria grönsaker, till exempel rucola och tomater. 

Ingredienser

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost