Snabblagad pasta med krämig sås

Pasta med sås

Här bjuder vi på en snabblagad pastarätt. Lättsmällt och rikt på kolhydrater vilket gör rätten optimal inför kolhydratladdning och långa tränings- och tävlingspass. Dessutom riktigt god, rik på A-vitamin och perfekt för matlådan!

Ingredienser:

4 portioner

pasta för 4 portioner (ca 280g okokt)
2 gula lökar
1 msk rapsolja
1 kg morötter
500g krossade tomater
1-2 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 msk grönsaksfond
1 ½ tsk oregano
1 ½ tsk timjan
Salt och svartpeppar
1 burk crème fraiche

Gör så här:

Skala och riv morötterna grovt. Skala och hacka lök och fräs i lite olja i en stor kastrull. Häll i morötterna och rör om. Tillsätt krossade tomater, vatten, tomatpuré, buljong, timjan och oregano. Rör om och koka upp såsen. Låt såsen puttra på svag värme i ca 30 minuter. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll i crème fraichen i pastasåsen, rör om och smaka av med salt och peppar. 

Riv lite smakrik ost över pastasåsen och servera med den nykokta pastan och gärna en krispig sallad på färsk spenat, ärtor och tomat.
Blanda  med fördel i lite kikärtor i såsen för ökat näringsvärde och mer protein. Smaklig måltid!

Näringsvärde per portion

Energi473 kcal
Protein11g
Fett12g
Kolhydrater75g
A-vitamin1756 (100% av RDI)
Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av John Gröntvedt