Saftig flankstek med sallad

Saftig flankstek

Flankstek med sallad på nyttiga fettkällor från avokado och pinjenötter.Avocado innehåller gott om omättat fett, som har en gynnsam inverkan på blodfetter och blodtryck och därmed kan minska uppkomsten av hjärt-kärlsjukdom. Avocado innehåller också en hel del fibrer.

Ingredienser:

200g stekt flankstek

50g skivad broccoli

1/3 skivad rödlök

30g skivad avokado

5g pinjenötter

5g kokosfett

5g balsamvinäger

5g sojasås

30g fetaost 10 %

1/4 tsk vitlökspulver

2 msk hackad gräslök

Malen svartpeppar

Örtsalt

50g valfri dressing

Gör så här:

Blanda avokado, balsamvinäger, sojasås, pinjenötter, vitlökspulver och fetaost i en skål.

Värm en stekpanna med kokosfett och stek löken och broccolin i ca 5 minuter. Blanda i dem i skålen tillsammans med gräslök och låt stå.

Stek flanksteken i samma stekpanna i ca 5 minuter och låt den sedan vila i 2 minuter. Skiva den tvärs över fibrerna och servera med salladen och kesellasås med röd paprika.

Näringsvärde per portion

Energi250,4 kcal
Protein29,5 g
Fett14,4 g
Kolhydrater5 g
Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Jonas Andersson