Påskpraliner med protein

Påskpraliner

Gör påsken nyttig och proteinrik med dessa chokladpraliner gjorda med jordnötssmör och protein. Pralinerna är lätta att göra och toppingmöjligheterna är oändliga!

Ingredienser till ca. 4 st praliner

1 skopa Core Casein, choklad

2 msk jordnötssmör

4 msk mandelmjölk

1 krm vaniljpulver

1 msk Cacao Nibs

Nyttigare toppingförslag: kakao, mörk choklad, kokos, nötter

Gör så här:

Lägg jordnötssmör och mjölk i en kastrull och värm upp. När de två ingredienserna blandat sig ordentligt tillsätter du övriga ingredienser och blandar ihop samtliga ingredienser till en len och jämn smet.

Nu är det dags för finliret: se till att fukta dina händer innan du tar i smeten. När detta är gjort formar du smeten till små bollar. Rulla sedan pralinerna i kokos eller kakao. Om du vill lyxa till det kan du även smälta choklad (vit, mörk eller ljus) och häller i nötter som du sedan rullar bollarna i.

Tips!

För extra påskiga praliner gör chokladpralinerna äggformade!

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost