Mugcake med protein

Njut av ett dessertliknande mellanmål som du enkelt gör i mikron.

En mugcake på en vit tallrik.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi290 kcal
Protein20 g
Kolhydrater5 g
Fett20 g
Fibrer4 g
2 portioner
1 ägg
0,5 msk rapsolja
30 g kvarg
1 msk mandelmjölk
1 msk Core Soy Protein Choklad
1 msk mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 tsk kakao
1 msk stevia strö
1/2 tsk bakpulver

Tillredning:

Blanda ägg och kvarg i en skål tills du har en jämn smet. Eventuellt kan du behöva använda en mixer eller visp för att få smeten helt slät.

Blanda ner de övriga ingredienserna och rör tills smeten återigen blir jämn och slät.

Smörj en större kopp med lite smör eller margarin. Häll ner smeten i koppen och grädda på full effekt i mikron i 1,5-2 minuter. Kakan är klar när den släpper från kanterna.

Vänd koppen upp och ner på en tallrik och servera kakan med lite kvarg och eventuellt färska bär.


Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost