Marinad

Denna marinad blandar du enkelt ihop med hjälp av basvarorna i skafferiet. Gör du din marinad själv blir den inte bara godare, du slipper också onödiga tillsatser.

En marinerad köttbit på en tallrik.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi63,3 kcal
Protein0,5 g
Kolhydrater7,5 g
Fett3,5 g
Fibrer0,3 g
Räcker till kött för 4 personer
1 msk olivolja
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk honung
Saft och skal från en lime
1 finhackad chili
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tillredning

Blanda samman alla ingredienser i en liten skål eller bunke.

Lägg ner köttet du ska marinera i en plastpåse och häll över marinaden. Se till att allt kött täcks av marinad och lägg sedan in påsen i kylen i minst en timme. Tillaga sedan köttet som du önskar.

Ingredienser

 
Manuka Honey UMF 30+
 
Peppar Kryddmix EKO
 
Urtekram Kryddpeppar
 
Urtekram Fint Atlanthavssalt
 
Urtekram Extra Jungfruolivolja

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Relaterade artiklar

 

Köttgryta med tomater

Bjud på en mustig köttgryta med smak av lök och chili.
 

Julens köttbullar med hampafrön

Julens godaste köttbullsrecept hittar du här. Hampafröna ger köttbullarna en fyllighet och rikhet på omega-3, kostfiber och protein.
 

Köttbullar med bulgursallad

Använd pofiber i dina köttbullar så blir de fastare och mer fiberrika!
 

Somriga grillspett

Sommarens favoriträtt är grillspett och dessa är lika nyttiga som goda.
 

Vitaminer och mineraler för vegetarianer och veganer

Vitaminer och mineraler som du bör vara noggrann med som vegetarian eller vegan.
 

Detox, en renande kur

Detox är ett effektiv sätt att maximera kroppens reningsprocess.
 

Kryddstarka dietnudlar

Detta är smakrik nudelrätt som passar utmärkt för dig som går på diet.
 

Lövbiffsgryta med tomater

En smakrik och lättlagad gryta med lövbiff och soltorkade tomater.
 

Italienska frikadeller

Denna rätt för genast tankarna till pastans hemland, Italien. Enkelt och gott!
 

Fläskfilé med ugnsrostad potatis

En fläskfilégryta med örter som serveras med rostad potatis.
Visa fler
Staff ▲