Marinad

Denna marinad blandar du enkelt ihop med hjälp av basvarorna i skafferiet. Gör du din marinad själv blir den inte bara godare, du slipper också onödiga tillsatser.

En marinerad köttbit på en tallrik.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi63,3 kcal
Protein0,5 g
Kolhydrater7,5 g
Fett3,5 g
Fibrer0,3 g
Räcker till kött för 4 personer
1 msk olivolja
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk honung
Saft och skal från en lime
1 finhackad chili
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tillredning

Blanda samman alla ingredienser i en liten skål eller bunke.

Lägg ner köttet du ska marinera i en plastpåse och häll över marinaden. Se till att allt kött täcks av marinad och lägg sedan in påsen i kylen i minst en timme. Tillaga sedan köttet som du önskar.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost