Low carb Pizza


Pizza
Pizza kan tillagas glutenfritt samt low carb utan att förlora sin smak, det kan vi lova! Detta kan snabbt bli din nya fredagsfavorit som du med gott samvete kan avnjuta i tv soffan. Den härliga pizzan är dessutom enkel och snabb att tillreda med en smidig pizzbottenmix från Blending bliss.

Ingredienser till 2 stora familjepizzor

Pizzabotten

Topping

1 Blissmix tortilla/pizzabottenKrossade tomater med vitlök
8 dl mjölk*200 g riven mozarella*
8 ägg3 dl hackad skinka eller kalkon
200 g riven ost*Färska champinjoner
Basilika
Oregano
* Kan bytas ut till mjölfria alternativ

Tillagning pizza

Sätt på ugnen på 200 grader. Värm mjölken till ljummet, tillsätt smaksättning så som salt och vitlök som pressas i mjölken. Blanda äggen, den rivna osten och mjölken i en skål och tillsätt den torra mixen. Blanda väl och låt den svälla i cirka 10 minuter. Dela degen i två lika stora bitar och kavla ut. Lägg degen på en plåt med bakpapper. Pensla kanten på pizzorna med olja och fyll därefter pizzan med vald topping. Låt pizzan grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.

Tillbehör - Pizza

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost