Low carb hamburgerbröd

Hemmagjort hamburgerbröd

Saftigt, gott och nyttigt recept på hamburgerbröd. Fiberhusk som ingår i receptet består av finmalet psylliumfröskal vilket gör det mycket rikt på kostfibrer och nästintill helt fritt från kolhydrater.

Ingredienser till 3st bröd:

1 medelstort ägg

30g Kesella/kvarg 1 %

25g bakepro

25g bakerix

2 tsk fiberhusk

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

1-1,2 dl vatten

Sesamfrön

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C.

Vispa ägget poröst och rör i kesella. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda sist i vatten lite i taget så det blandas väl. Låt stå i 10 minuter.

Ta en våt sked och lägg tre klickar på en plåt. Blöt skeden varje gång du tar av smeten så den inte fastnar. Forma varje bulle med antingen blöta fingrar eller en sked och toppa dem sedan med sesamfrön.

Baka i ugnen ca 10-12 minuter tills de blivit gyllenbruna.

Näringsvärde per bröd

Energi102,7 kcal
Protein11,5 g
Fett5,6 g
Kolhydrater1,5 g

Nyttiga tillbehör

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Jonas Andersson