Kycklingsallad

En enkel kycklingrätt som går snabbt och enkelt att tillaga. Gott som vardagsmat och i matlådan.

Kycklingsallad på en svart tallrik.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi431,5 kcal
Protein38,5 g
Kolhydrater22 g
Fett19 g
Fibrer9 g
2 portioner
2 st kycklingfiléer
100 g ruccola
1 avokado
250 g körsbärstomater
100 g majs
1/2 gurka
1/2 zucchini
2 msk pumpakärnor
Salt
Peppar

Tillredning:

Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Stek dem i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter, eller tills blivit helt genomstekta. De ska inte vara rosa inuti.

Skär under tiden grönsakerna i mindre bitar och lägg dem i en stor skål.

När kycklingen är klar, skär den i mindre bitar och blanda med salladen. Strö över lite pumpafrön och servera.

Tips! Gör salladen vegetarisk genom att byta ut kycklingfiléerna mot quornfiléer.


Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost