Kyckling med limedressing

Denna kyckling är fantastiskt saftig och får underbar smak av lime, örter och chili. Njut den både till vardags och till fest.

Lime- och chilikryddad kycklingfilé på ett grått fat.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi268 kcal
Protein29,7 g
Kolhydrater7,5 g
Fett13 g
Fibrer1 g
4 portioner
4 kycklingfiléer
2 st lime, saft och skal
3 msk teriyakisås
2 vitlöksklyftor, pressade
1 röd chilifrukt
0,5 dl rapsolja
1 dl finhackad persilja
2 krm koriander

Tillredning

Skär limefrukterna i klyftor och pressa sedan ner saften i en skål. Riv skalet och blanda ner det i skålen. Tillsätt sedan pressad vitlök, rapsolja, teriyakisås, hackad persilja och koriander och rör om. Hacka chilin och tillsätt även den till blandningen.

Skär kycklingfiléerna i tunna skivor och lägg dem i en plastpåse. Häll ca ¾ av dressingen i påsen och vänd den några gånger så att kycklingen blandas ordentligt med dressingen. Ställ in resterna av dressingen i kylen tills vidare. Lägg även påsen med kyckling i kylen och vänta i ungefär en timme så att kycklingen hinner få ordentligt med smak.

Hetta upp en stekpanna och stek kycklingskivorna tills de är helt genomstekta. Lägg sedan skivorna på ett fat och häll över det sista av dressingen. Dekorera eventuellt med ett par kvistar färsk bladpersilja. Servera kycklingen på buffébordet eller ät med råris och sallad.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost